Skoda a dezvăluit primele imagini cu interioarele noilor Kodiaq şi Superb, cu o mulţime de comenzi concentrate în doar 3 butoane rotative

29 August 2023, 18:23
Redacţia PiataAuto.md
Skoda a dezvăluit astăzi primele imagini cu interioarele noilor generaţii Superb şi Kodiaq, două modele care vor fi dezvăluite simultan peste doar câteva săptămâni. Pe lângă un design nou, noile habitacluri aduc şi noutăţi de digitalizare şi ergonomie, cu comenzi importante mutate sau grupate la pachet în doar 3 butoane rotative.
Foto: Interior Skoda Kodiaq

Ambele modele au acum câte un display imens, de 13 ţoli, fixat ca un corp separat. Cadranele digitale de bord, însă, sunt fixate separat într-un stil mai clasic, cu protecţie de razele soarelui, or, acolo va fi afişată informaţia vitală de condus. E bizar, dar pe lângă porturile obişnuite USB, noile modele Skoda au acum câte unul şi-n zona oglinzii retrovizoare.
Selectorul cutiei de viteze automate a fost strămutat de pe tunelul central pe coloana de direcţie, în stilul modelelor Mercedes, dar şi altor maşini recente, care nu mai au nevoie de o conexiune mecanică a selectorului cu cutia de viteze şi creează astfel mai mult spaţiu în zona centrală.
Foto: Interior Skoda Superb

Iar pe lângă asta, o mulţime de comenzi ale maşinii sunt concentrate acum pe doar 3 butoane rotative centrale. Cele două din părţi au câte trei funcţii predictibile, de reglaj al temperaturii, de activare a încălzirii scaunelor şi a ventilării acestora, iar cel central are tocmai 6 funcţii integrate în el, de la viteza de suflare a aerului în climatizare şi direcţia lui până la volum sistemului multimedia, zoom-ul hărţii de navigaţia sau modurile de condus. Pe lângă ele mai rămân şi patru butoane fizice, aşa că ergonomia n-ar trebui să aibă de suferit.
Iar pe lângă asta, interioarele noilor Superb şi Kodiaq arată pur şi simplu simetric şi plăcut vizual, cu materiale bune la interior, cel puţin aparent, din imagini, fără opulenţă nenecesară, dar în acelaşi timp cu combinaţii rafinate de culori. Deci, noile modele cehe par să fi evoluat într-o direcţi corectă la designul interior.
0
4,767
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!