(VIDEO) Acesta e noul Volvo EM90, un monovolum electric cu ambianţă de sufragerie scandinavă la bord, care va fi lansat în toamnă

24 August 2023, 11:34
Redacţia PiataAuto.md
Volvo mai face un pas major din strategia sa de electrificare completă şi publică azi primele imagini şi informaţii despre noul EM90, un monovolum electric, care promite să aducă ambianţa unei sufragerii scandinave la bord, pretinzând totodată a fi primul monovolum premium cu propulsie electrică din lume, scoţându-l pe Mercedes EQV din ecuaţie.
Aşa cum sugerează şi numele noului model, acesta va avea la bază platforma lui Volvo EX90, un SUV electric de talie mare, menit să înlocuiască XC90. Apropo, EX90 a fost anunţat mai mult timp în urmă, însă producţia nu a demarat încă. Fiind vorba de aceeaşi platformă şi de o linie de producţie modernă, cele două modele ar putea să fief la fel de bine puse în producţie simultan.
Foto: Volvo EX90, modelul pe care se va baza noul EM90

Parametrii cei mai interesanţi de pe EX90, care vor ajunge cel mai probabil şi pe noul EM90, sunt bateria uriaşă de 111 kWh, care dispune şi de funcţie de alimentare a locuinţei la necesitate. SUV-ul electric a fost anunţat în două versiuni, de 408 CP şi 510 CP, ambele cu tracţiune integrală, şi bănuim că monovolum electric ar putea avea cel puţin una din aceste versiuni, dar şi o eventual ipostază cu tracţiune pe o singură punte.
E clar, însă, că EM90, ca şi toate modelele electrice Volvo de la EX90 încoace, pune accent pe o filosofiei de premium debarasat de clişeele opulenţei. Iar ambianţa de sufragerie scandinavă, promisă la bord, promite să fie elementul principal care va surprinde în nou monovolum, care va fi lansat în noiembrie. Volvo a publicat şi un scurt video cu noul model şi această promisiune sugerată.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,115
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!