(VIDEO) Cât se silenţios e şi cum merge un Opel Monza 3.0 de cândva, galopat acum pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania

24 August 2023, 21:05
Redacţia PiataAuto.md
Opel Monza a fost unul din cele mai speciale modele pe care le-a produs marca germană prin anii 80 şi avea nişte ingrediente inginereşti despre care aproape că e greu să le credem azi ca aparţinând unui model Opel. Avem o siluetă coupe, de exemplu, cu tracţiune spate, iar sub capotă se putea regăsi un motor cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri!
Acest motor a primit la un moment dat şi injecţie electronică, datorită căreia şi-a crescut puterea la 179 CP, cu 243 Nm cuplu. Maşina prindea prima sută cam în 8 secunde, într-o perioadă înc are existau Mercedes-uri cu cilindree similară, care prindeau suta în 10-12 secunde sau mai mult.
Pe lângă asta, viteza maximă ajunge la 215 km/h, iar habitaclul maşinii era neaşteptat de luxos pentru un Opel. Acest lux din 1984, al maşinii de mai jos, se poate simţi acum prin izolarea fonică excepţional de bună, pe care o are acest Monza la viteze mari de autostrăzi. Multe maşini moderne ar avea de învăţat de la acest model Opel de acum aproape 40 de ani!
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet.
0
2,893
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!