(VIDEO) Proprietarul unui Rivian R1T electric îşi împărtăşeşte experienţa după 1 an de exploatare, arătând 3 probleme majore

9 August 2023, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
Rivian R1T e unul din cele mai îndrăgite modele electrice din SUA, aflându-se într-un segment al pick-up-urilor muncitoare, foarte apreciate în general. Iar primele exemplare care au fost livrate clienţilor au deja câte un an şi mai mult de exploatare, aşa că pot fi enunţate primele impresii mai plenare despre acestea. Un youtuber din SUA a împlinit un an cu exemplarul său Rivian R1T, pe care l-a exploatat destul de intens la munci de fermă, şi şi-a împărtăşit acum impresiile, indicând şi 3 probleme majore.
În primul rând acesta spune că-i place foarte mult modelul electric, per general, şi nu-şi regretă decizia. Spune că-i place puterea imensă a maşinii, dar şi felul în care ea reuşeşte să înainteze prin teren dificil.
Dar, totuşi, există câteva probleme majore, într-atât de bizare, încât se vede lipsa de experienţă a unui producător nou, care uneori trebuie să dea în asemenea cucuie pentru a înţelege lucruri banale, pe care alţi producători le-au rezolvat decenii în urmă.
Spre exemplu, de fiecare dată când plouă, apa ajunge în interiorul uşii şoferului şi se aude adunându-se şi mişcându-se în interiorul uşilor. Faptul că acolo ajunge apă nu e ieşit din comun, însă orificiile de drenare ajută de obicei la scurgerea imediată şi neobservată. Aici, însă, orificiile sunt proiectate cumva stângaci, având nişte cauciuc pe interior, care reţine apa.
Pe lângă asta, o problemă şi mai curioasă e că la deschiderea benei, atunci când se transportă pământ sau alt material granulat, acesta intră în spaţiile de unde ies balamalele uşiţei din spatele benei. Problema e că tot acolo se află şi întreg spaţiu izolat şi încapsulat al bateriei, unde nu există acces, iar astfel acel pământ se aducă acolo în spaţiul acela izolat şi întunecat.
Proprietarul de Rivian spune că o cameră video pe care a introdus-o acolo i-a arătat că ar avea acolo vreo două cazmale de pământ cel puţin, iar în acel pământ au început a creşte plante.
Cea de-a treia problemă e mai puţin gravă, şi ţine de faptul că atunci când pui un obiect metalic pe cotiera centrală mare, unde există o zonă de încărcare wireless a telefonului, acea zonă încearcă a încărca orice obiect metalic şi creează sunetele bizare.
Iar dincolo de toate, maşina a mai avut mici probleme cu câteva scuturi de plastic şi cu un amortizor care a trebuit schimbat pe garanţie. Astea sunt, însă mai uzuale, în timp ce cele 3 menţionate mai sus sunt chiar curioase şi neîntâlnite pe alte maşini.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,732
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!