(VIDEO) Un Ford Bronco, pus alături de două modele Kia şi Subaru, arată diferenţa dintre un offroader şi un SUV

3 August 2023, 19:07
Redacţia PiataAuto.md
În ultimul an, Ford Bronco a cucerit inimile pasionaţilor, prin autenticitatea sa şi curajul de a fi un offroader adevărat, cu capacităţi de trecere excelente, cu atribute cu adevărat necesare în offroad şi cu un design retro. Mulţi alţi producători au încercat să reacţioneze prin lansări de versiuni mai specializate de offroad ale unor SUV-uri obişnuite. Cei de la Edmunds, din SUA, au luat două asemenea SUV-uri, de la Kia şi Subaru, şi le-au pus alături de Ford Bronco, pentru a vedea dacă ceea ce oferă acele SUV-uri e comparabil cu Ford, sau acestea vin doar cu nişte iluzii efemere
Kia Telluride e prezentă aici în versiunea Pro-X, iar Subaru Forester vine în versiunea Wilderness. Acestea au câteva decoruri în plus, au regimuri adiţionale electronice ale tracţiunii integrale, iar una din ele are şi camere video suplimentare.
Întrucât toate testele au făcut făcut pe teren acoperit cu nisip şi pietre, fără noi, dar cu declivitate diferită, marea diferenţă e în uşurinţa cu care Bronco trece nestingherit peste tot, în timp ce la cele două SUV-uri trebuie fii mult mai precaut la zgârieturi de caroserie, la garda la sol, pentru a nu lovi partea inferioară a maşinii la un salt.
Într-un din urcările mai denivelate, Kia n-a mai putut urca, pentru că nu-şi mai găsea suficientă aderenţă pentru a-şi urca greutatea mai mare. Subaru a reuşit să treacă.
Per total, însă, în condiţii de nisip, cele două SUV-uri nu s-ar descurcat rău. Există deci nişte capacităţi de offroad, iar cât de mult vrei să foloseşti la volan depinde mai ales de limita psihologică a celui de la volan. Iar in offroader precum Bronco şterge aceste limite pentru că maşina chiar se simte fericită să salte şi să abordeze fără griji auxiliare orice zonă de offroad.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,787
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!