(VIDEO) Un hoţ care a furat un Rolls-Royce a reuşit să scape de urmărirea poliţiei din SUA, dispărând într-un mod misterios

24 August 2023, 17:06
Redacţia PiataAuto.md
O urmărire neobişnuită a avut loc ieri în Los Angeles, SUA, şi-n împrejurimile oraşului, unde un hoţ care a furat un Rolls-Royce Phantom a reuşit să nu se lase prins de poliţie, iar pe lângă toate s-a făcut dispărut printr-un truc demn de filmele de acţiuni, în care totul e planificat minuţios din timp.
Hoţul a furat un Rolls-Royce Phantom — o maşină luxoasă, mare şi grea, care cântăreşte peste 2,6 tone la gol şi care e propulsată de un motor V12. Proprietarul a anunţat furtul la poliţie şi urmărea localizarea maşinii în timp real, comunicând-o poliţiei, rugându-i pe aceştia să încerce să nu-i distrugă vehiculul scump prin manevre de destabilizare tactice. Pe autostrada 110, maşina a fost observată poliţie, iar urmărirea a început.
Hoţul din Rolls-Royce s-a dovedit a fi neaşteptat de iscusit în a controla maşina imensă, şi a executat mai multe manevre de virări rapizi, fără a pierde controlul maşinii, însă. Poliţişti au considerat că dacă îl vor urmări direct, Rolls-Royce-ul va ajunge inevitabil într-un accident, aşa că au pus un elicopter al poliţiei să-l urmărească, în timp ce maşinile de poliţie urmăreau de la distanţă şi coordonau un loc în care ar putea să-l oprească pe fugar la viteză mai mică, cu daune mai mici.
Hoţul a intrat în miezul oraşului, însă, circulând în sens invers fluxului aglomerat de trafic şi reuşind să se strecoare fără a sta în ambuteiaje. Imaginile cu urmărirea îl arată virând la viteză mare maşina de 2,6 tone, dar, din nou, fără a o avaria sau a pierde controlul asupra ei.
Într-un final, hoţul cu Rolls-Royce a ajuns într-o zonă de pasaj subteran, cu multe parcări şi căi de acces pentru pietoni din centrul Los Angeles-ului. Elicopterul aştepta că Rolls-Royce-ul va ieşi pe partea cealaltă a pasajului, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Fiind în subteran, maşina nu mai putea fi văzută din aer şi nu mai transmitea date de localizare GPS proprietarului şi poliţiei. Şi paradoxul e că atunci când a venit poliţia să inspecteze toată zona subterană, nu au mai găsit nici hoţul, nici Rolls-Royce-ul! Şi asta chiar dacă elicopterul a stat în aer un timp îndelungat, până au ajuns echipajele terestre, şi maşina n-a fost văzută ieşind.
Foto: Momentul în care Rolls-Royce intră în zona subterană

Dacă despre hoţ, se poate spune că acestuia i-ar fi fost uşor să se facă nevăzut prin mulţime, pe jos, ieşind pe una din căile din subteran, marea enigmă este unde o fi maşina, atunci. Or, dacă acesta ar fi abandonat-o pur şi simplu, ea ar fi fost deja găsită. Aşa, însă, totul pare a fi un plan pus la punct minuţios, cu o cale prin care maşina a fost ascunsă şi dezactivată în subteran. Poliţiştii estimează că Rolls-Royce-ul e undeva în zonele acelor parcări subterane şi spun că se aşteaptă să-l găsească, însă până la ora publicării acestui articol poliţia nu a anunţat că ar fi găsit Rolls-Royce-ul. Deci, deocamdată totul pare a fi un jaf ca-n filme!
Vezi video-urmăririi şi dispariţiei Rolls-Royce-ului, filmat din elicopter, mai jos.
0
10,168
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!