ATP a lansat noul camion Truston 8x4 cu pompă de beton, produs în România, la Baia Mare

15 Septembrie 2023, 09:57
Redacţia PiataAuto.md
Constructorul ATP din Baia Mare a lansat o nouă versiune a camionului său Truston, pe care-l asamblează în România. E vorba de noul camion Truston 8x4 cu suprastructură cu pompă de beton, cu o înălţime a braţului de 37,8 metri.
Camionul are la bază aceeaşi platformă tehnică, folosită şi la versiunea cu betonieră sau autobasculantă, făcând uz de aceeaşi formulă de tracţiune 8x4, unde ambele punţi spate sunt motrice. Aşa cum ne spuneau cei de la ATP în urma unei interpelări ale noastre, suspensiile camionului, cu multiple foi de arcuri, pentru durabilitate excepţională, sunt proiectate şi produse în România, la fel care şi majoritatea elementelor de suprastructură.
Foto: Asamblarea suspensiei cu foi de arcuri la Baia Mare, România

Cabina e în mare parte de origine chineză, dar cu elemente reproiectate în România, după cum menţionau ATP în aceleaşi răspunsuri anterioare. Camioanele au şi sistem multimedia cu interfaţă concepută local.
Noul camion cu pompă de beton e propulsat de un motor Weichai, de origine chineză, Weichai fiind unul din cei mai mari producători de motoare de camioane din China. În cazul camionului cu pompă de beton din România, e vorba de un propulsor diesel cu turbosuflantă şi intercooler, cu 6 cilindri în linie, de 11,6 litri, care dezvoltă 430 CP şi 2.192 Nm.
Motorul e cuplat la o cutie manuală cu 16 trepte, cu PTO de la ATP. Camionul poate atinge o viteză maximă de 90 km/h. Acesta are o masă proprie de 11,7 tone fără suprastructura de pompă de beton, iar cu tot cu aceasta, greutatea totală ajunge la 26 de tone.
La fabricarea unor componente şi asamblarea camioanelor ATP la Baia Mare muncesc aproximativ 100 de angajaţi.
0
3,748
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!