Strada 31 August din Chişinău a fost împărţită în două, jumătate fiind dedicată bicicletelor

28 Septembrie 2023, 09:11
Redacţia PiataAuto.md
Strada 31August 1989 din Chişinău poate fi numită o legendă a reparaţiilor lungi în Chişinău, care se tot derulează de 10 ani încoace, în mai multe episoade, adeseori cu schimbări de concept şi formă. Acum strada a fost împărţită în două benzi echivalente, jumătate de stradă fiind dedicată bicicletelor.
Primăria Chişinău a anunţat că astfel, strada va avea un „coridor verde” pentru bicilişti, care vor putea beneficia de benzi sigure pentru a tranzita centrul mai sigur. Aceştia vor trebui să-şi întrerupă traversarea în sectorul dintre Bănulescu Bodoni şi Puşkin, însă, care a rămas îngheţat după descoperirea caldarâmului istoric, urmat de decizia de a reproiecta acel segment şi a-l transforma în stradă pietonală.
Pentru a proteja bicicliştii de eventuale incursiuni ale maşinilor în spaţiul lor, au început a fi instalate şi bariere fizice.

Deocamdată banda stângă, dedicată bicicliştilor, nu se deosebeşte prin culoarea aplicată pe ea sau alte marcaje. Reparaţia actuală a străzii a început după anunţarea în anul 2020 de către viceprimarul Chironda de atunci a unui proiect major de reconcepere a străzii 31 August, urmat de prezentarea unor schiţe 3D în aprilie 2021. Anume în acele imagini din aprilie 2021, exista deja conceptul de a avea jumătate de stradă separată pentru biciclete, iar pe acea jumătate dedicată bicicletelor urmau să fie delimitate două benzi în două sensuri, pentru biciclişti.
Imagine: Conceptul străzii 31 August 1989, prezentat în aprilie 2021

Rămâne să vedem dacă primăria va efectua în curând şi vopsirea carosabilului în verde cu marcajele corespunzătoare, pe pista de biciclişti pe care a început a o delimita acum.
1
4,019
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!