Tesla a început construcţia unei staţii de încărcare a viitorului, inspirată din benzinăriile din anii 50 din SUA

30 Septembrie 2023, 09:22
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, prin anii 1950, când designul auto prinsese noi aripi, iar lumea prinsese un nou avânt de dezvoltare şi de fascinaţie pentru mobilitate, benzinăriile începuseră să devină adevărate edificii artistice, care să completeze stilul fastuos de design al maşinilor de atunci. În Europa, dar mai ales în SUA, începuseră să apară multe benzinării superbe, care erau adevărate puncte de atracţie şi nu puteai trece pe lângă ele fără să le observi, iar dacă opreai acolo, timpul petrecut trebuia să fie unul deosebit de plăcut. Acum, într-o nouă epocă a maşinilor electrice, în care timpul petrecut la staţii e ceva mai mare, Tesla are de câţiva ani o viziune de a construi staţii de vis ale viitorului, inspirate din acele benzinării retro. Şi prima din ele începe a fi transpusă în realitate.
Foto: Aşa arăta o benzinărie din Germania din anii 1950

Luminate, cu linii unduite, multe din staţiile din acea perioadă deveniseră adevărate puncte de atracţie. Anume atunci, pe lângă funcţia de alimentare cu carburant, aceste staţii începuseră să aibă şi magazine, şi restaurante, şi multe alte facilităţi.
Foto: O benzinărie din SUA din anii 1950.

Ei bine, Tesla îţi doreşte să implementeze o viziune modernă, dar cu inspiraţii de design retro din acele timpuri, pentru o primă staţie Supercharger. Viziunea celor de la Tesla porneşte încă din 2018 şi fuseseră solicitate şi permisiuni pentru o primă staţie în Los Angeles. Da, se pare că în zonă existau restricţii birocratice, iar în cele din urmă în acel loc Tesla a construit o zonă obişnuită cu Superchargere, fără ceva special. Totuşi, ideea e rămas în vigoare, iar acum Tesla a pornit construcţia staţiei sale de vis în Hollywood.
Iar aceste imagini ilustrează a staţie superbă, cu 29 puncte de încărcare supercharger, cu un restaurant superb cu scaune exterioare şi o masă pe întreg conturul clădirii, pentru a savura un cocktail, cu mult mai mult mese în interior, dar şi cu o terasă imensă la etaj. De la terasă de deschide priveliştea şi spre două ecrane mari de cinema în aer liber, de unde se vor putea privi proiecţiile momentului.
Cu o asemenea ambianţă şi un asemenea concept, probabil nimeni nu va fi împotrivă să stea 20-30 minute pe aici, aşteptând încărcarea maşinii sale electrice. Iar dacă această staţie de vis va avea succesul scontat, atunci am putea vedea acest concept replicat în multe alte părţi de către cei de la Tesla şi eventual şi de alţii, care se vor inspira de la ei. Or, Tesla încearcă să ne convingă că epoca mobilităţii electrice poate fi mai plăcută decât am fi estimat vreodată.
0
10,612
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!