(VIDEO) Cazul cu Mercedes-AMG E63, furat în 30 de secunde din parcarea unui complex locativ din Chişinău, a fost rezolvat în mod neaşteptat

8 Septembrie 2023, 10:49
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună, publicam o ştire cu imagini video de la camere de supraveghere, care surprinseseră momentul în care un Mercedes-AMG E63 fusese furat din parcarea complexului locativ Oasis şi a mall-ului alăturat în doar 30 secunde, hoţul părând a avea o cheie clonată, întrucât a putut deschide maşina cu uşurinţă şi a putut pleca cu ea fără nicio dificultate. Tânărul proprietar al maşinii publicase imaginile de la camerele video şi cerea ajutor de la public în găsirea maşinii şi identificarea proprietarului, apelurile lui de ajutor repetându-se la distanţă de câteva zile. Doar că ieri şeful poliţiei, Viorel Cernăuţanu, ne-a informat că acest caz a fost rezolvat de poliţie într-un mod neaşteptat.
Astfel, proprietarul de jure al maşinii era tatăl celui care o folosea, respectiv acesta a depus plângerea efectivă la poliţie pentru furt. Investigând cazul, însă, poliţiştii au descoperit că furtul a fost unul fictiv, pus la cale de fiul său şi un amic de-al fiului, care a şi fost cel ce apare în imagini deschizând maşina şi plecând cu ea, creând aparenţa că maşina a fost furată.
Foto: Solicitarea repetată de ajutor în găsirea maşinii, publicată pe canalul de Telegram automobilist_md, la rugămintea celui care se declara păgubit

Şeful poliţiei nu a intrat în detalii despre motivele unei asemenea înscenări, dar e important că maşina a fost găsită, iar cei doi autori ai înscenării au fost identificaţi.
În mod normal, aceştia ar fi riscat o pedeapsă penală, doar că în acest caz tatăl proprietar al maşinii, după ce a aflat detaliile, a decis să-şi retragă plângerea, pentru ca fiul său şi amicul acestuia să nu fie pedepsiţi penal. În lipsa unei plângeri din partea părţii vătămate, poliţia a închis cazul ca unul rezolvat.
Vezi mai jos video-ul original cu pretinsul furt al Mercedes-ului AMG.

UPDATE 13:27: Am fost contactaţi de o persoană, care s-a prezentat drept proprietarul maşinii şi ne-a expediat partea din faţă a certificatului de înmatriculare a maşinii drept dovadă, care spune că cele declarate de şeful IGP, care au stat la baza ştirii de mai sus, nu ar fi adevărate, că maşina sa nu a fost găsită până azi, iar cazul nu este închis. În urma acestor informaţii, am adresat o solicitare suplimentară către IGP, de a ne oferi explicaţii pe marginea celor declarate de şeful IGP şi faţă de veridicitatea acestor declaraţii. Vom reveni cu o actualizare despre acest caz imediat ce vom primi explicaţiile de rigoare.
0
21,456
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!