(VIDEO) Doi români au ajuns cu un Mercedes T1 clasic, de 32 de ani, la 4655 metri altitudine

12 Septembrie 2023, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Diana şi Claudiu sunt doi români care au adoptat un stil de viaţă nomad, în mişcare continuă, savurând lumea aşa cum mulţi dintre noi şi-ar dori, dar puţini au curajul să facă această trecere. De mai bine de un an, cei doi fac explorarea lumii la bordul unui Mercedes T1 clasic, una din cele mai durabile şi reuşite maşini din câte a produs vreodată Mercedes în istoria sa. Iar de curând cei doi români au ajuns cu ea la 4.655 metri altitudine, în Tadjikistan, fără ca Mercedesul de 32 de ani să aibă măcar o problemă.
Cei doi români îşi relatează experienţele pe canalul lor de YouTube, iar în video-ul în care şi-au împărtăşit experienţa de a fi ajuns la o altitudine record pentru drumeţiile lor aceştia povestit şi despre experienţa bizară de a traversa frontiera dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan.
Drumurile au fost lipsite total de asfalt, iar zonele prin care au călătorit aceştia sunt pe cât de frumoase în jur şi demne de cărţi poştale, pe atât de lipsite de civilizaţie şi de-a dreptul pustii de oameni.
Cei au doi au înaintat pe o mare parte din drumul lor cuprins în episodul de mai jos la mare altitudine, de peste 3.500 metri, iar apoi şi de peste 4.000 metri altitudine. La asemenea înălţimi, motoarele cu ardere internă au de obicei simptome de slăbire de putere, din cauza aerului rarefiat, iar pornirea poate fi mai lentă.
Mercedesul clasic, însă, cu motor diesel construit cu multe rezerve inginereşti şi făcut să reziste o viaţă, a pornit de parcă nu s-ar fi aflat în mijlocul pustietăţii, la o altitudine la care până şi oamenii respiră mai greu deja.
În fine, cei doi au ajuns la punctul culminant de pe traseul lor, la 4.655 metri înălţime, iar maşina a funcţionat ireproşabil.
Aşa că experienţa lor continuă pe drumul mătăsii de cândva, într-o explorare cât se poate de curioasă a lumii, cu acest Mercedes T1 clasic, înmatriculat în Dolj, România.
0
5,174
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!