(VIDEO) Toyota GR Corolla, cu motorul său de 3 cilindri, şi-a măsurat forţele cu V8-urile americane de pe Mustang şi Corvette

26 Septembrie 2023, 20:01
Redacţia PiataAuto.md
Noul motor de 3 cilindri de la Toyota, de 1,6 litri, e un adevărat fenomen de ingineri în lumea auto, având în el rezerve inginereşti excepţionale şi totodată reuşind să dezvolte puteri nemaiîntâlnite anterior pentru motoarele cu 3 cilindri. Pus pe GR Yaris şi GR Corolla în două ipostaze diferite de putere, acesta continuă să demonstreze performanţe admirabile, dar de curând acesta a fost pus în SUA alături de două maşini clasice americane, cu V8-uri imense, pentru a-şi măsura forţele.
Cum? Un motor de 3 cilindri turbo, comparat cu V8-uri mari şi savuroase de 5.0 litri şi mai sus? Toyota asta n-are nicio şansă — ar crede cei mai mulţi dintre noi, nu-i aşa?
Pe GR Corolla, motorul de 3 cilindri scoate 300 CP, deci cam 100 CP per cilindru! Maşinuţa mai are şi avantajul tracţiunii integrale în raport cu muscle-car-urile americane, aşa că ar trebui să aibă ceva şanse.
Prima întrecere a fost un Corvette clasic cu motor de 5,7 litri V8 şi o cutie automată leneşă. Motoul e mai puternic decât cel al Toyotei, şi e şi aspirat natural.
Şi Toyota a învins V8-ul american clasic! Chiar şi la cursa repetată cu start din mişcare motorul de 3 cilindri al Toyotei a învins!
Ei bine, care ar putea fi situaţia în raport cu un Ford Mustang din 2014, cu motor 5,0 V8 de 420 CP? E clar că Mustang are mult mai multe şanse, chiar dacă e mai greu.
Fordul a învins bineînţeles, dar e uimitor că Toyota a reuşit să se clasifice între cele două modele, făcând o concurenţă demnă cu un motor de doar 3 cilindri, în faţa mastodonţilor V8!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,538
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!