(VIDEO) Japonezii de la Mitsuoka au lansat Ryugi, o maşină care vrea să arate în stil britanic opulent, dar e o Toyota Corolla dedesubt

5 Aprilie 2024, 11:36
Redacţia PiataAuto.md
Mitsuoka nu e doar o companie bizară din Japonia, care creează modele cu aspect retro un pic disproporţionat adeseori, ci e un adevărat fenomen, care are o amploare mare în Japonia şi lipseşte aproape cu desăvârşire din alte ţări. E fenomenul de a-ţi dori prezenţa diferitelor curente de design clasic din diverse părţi ale lumii, integrate pe o maşină modernă, adeseori foarte banală. Acum cei de la Mitsuoka au lansat noua Ryugi, care vine să elogieze designul modelelor britanice clasice de la Jaguar şi un pic Bentley.
Doar că noua maşină e creată pe o banală Toyota Corolla, iar niponii au integrat designul opulent peste caroseria originală, lăsând roţile mici de Corolla, care par disproporţionate acum. Şi chiar dacă maşina are acum o grilă cromată masiv în faţă şi bare de protecţie la fel de lucioase, conturul geamurilor laterale e din plastic, fără a se fi asigurat şi acolo un contur similar.
Posteriorul maşinii e ceva mai rectangular şi aminteşte şi de modele Rover britanice. Mai mult ca atât, niponii au creat şi o versiune break pentru noua lor maşină.
Fiind o Corolla dedesubt, această Mitsuoka Ryugi nu are vreun motor cu 6, 8 sau 12 cilindri sub capotă, ci unul cu 4 cilindri, de 1,5 litri, cuplat la o cutie automată cu raport continuu variabil.
Mai mult ca atât, noua Mitsuoka poate veni echipată şi cu un sistem de propulsie hibridă, exact ca şi Corolla, şi poate avea chiar şi sistem de tracţiune integrală, preluat tot de la Corolla.
O asemenea Mitsuoka ajunge să coste în Japonia între 20.265 şi 27.255 dolari SUA. Preţul mai are e valabil pentru versiunile mai echipate cu dotări opţionale, printre care se numără şi o culoare de British Green pe această maşină.
Vezi mai jos şi un video publicat de Mitsuoka.
1
12,991
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!