VW a dezvăluit un prototip cu aspect ştrengăresc şi performanţă sporită pentru ID7, succesorul electric al lui Passat VR6 şi W8 de cândva

11 Septembrie 2023, 11:44
Redacţia PiataAuto.md
N-a reuşit bine VW să lanseze versiunea normală, de serie, pentru sedanul electric ID.7, că acum a fost arătată lumii o posibilă versiune de performanţă sporită, condimentată cu un aspect ştrengăresc. Şi dacă tot ID.7 se prezenta cândva ca un succesor electric al lui Passat, atunci prototipul ID.7 Performance01 aminteşte de versiunile Passat VR6 şi W8 de cândva. Doar că acele versiuni aveau doar motor fabulos puternic, dar rămâneau deghizate cu un aspect banal. Noua creaţie, însă, vrea să iasă în evidenţă mult mai mult.
Dacă versiunea de serie a lui ID.7 vine cu tracţiune pe spate şi un singur motor, atunci ID.7 Performance01 are două electromotoare şi tracţiune integrală, cu o putere sumară de 558 CP!
Şi mai interesant e aspectul maşinii. VW a dezvăluit această creaţie la o întâlnire a fanilor de maşini modificate VW, care a avut loc în Locarno, cantonul Ticino din Elveţia. Şi acolo se adună de obicei oameni cu spirit tânăr, cu pasiune mare pentru maşinile lor şi cu curajul de a şi le modifica şi personaliza. Iar producătorii pun acum mare preţ pe această pasiune, care s-a depărtat în ultimi ani faţă de ceea ce lansează ei şi încearcă să le recâştige admiraţia pasionaţilor cu ardoare, mai ales dacă aceştia sunt dintr-o generaţie tânără.
Şi exact asta a făcut VW, a venit cu o maşină cu tuning ştrengăresc, care să atragă atenţia celor ce vin de obicei cu Golf-uri GTI clasice, cu Passat-uri VR6 şi cu orice alte picanterii, coborâte frumos aproape de asfalt, cu motoare modificate la şi mai multă putere şi cu aspect strident. Pentru asta, şi cei de la VW au coborât suspensia lui ID.7 Performance01 cu 60 mm mai jos, făcând din ea aproape un lowrider electric.
S-au pus şi jante de tipul celor pe care le-ai pune la o maşină modificată, şi frâne cu etriere stridente. Nu lipsesc nici inserţiile suplimentare şi profilările adiţionale pe caroserie, iar pe hayon există şi un spoiler masiv.
La interior modificările sunt mai minore şi ţin doar de inserţii roşii şi cusături. E un soi de modificare pe care şi-ar putea face orice pasionat pe maşina sa de 30 de ani, fără investiţii prea majore, iar aici VW a vrut să fie mai aproape de spiritul fanilor săi, adunaţi în Locarno.
Va ajunge acest model în producţie? Cu mici modificări estetice, suntem convinşi că da. Pentru că cei de la VW caută acum foarte mult să se facă îndrăgiţi de pasionaţii mai tineri, iar recent lansatul VW GTI electric şi acest ID.7 Performance01 sunt viitoare ingrediente, care să-i ajute în acest scop.
0
2,262
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!