Infiniti a lansat Vision Qe, creaţia care prefaţează primul model electric al mărcii japoneze

25 Octombrie 2023, 11:11
Redacţia PiataAuto.md
Infiniti e una din puţinele mărci din lume care încă nu are niciun model electric în gama sa, deşi compania care deţine marca, Nissan, a fost unul din pionierii epocii moderne de mobilitate electrică, cu Leaf. Acum şi Infiniti a decis că a venit timpul să prefaţeze primul său model electric, care va fi un sedan cu siluetă de fastback, similar prototipului dezvăluit azi în Japonia, pe nume Vision Qe.
Noua creaţie aduce şi un limbaj nou ne design pentru Infiniti, definit ca „arta în mişcare”. Japonezii fac acelaşi lucru pe care-l fac de vreo 20 de ani încoace cel puţin, la fiecare capitol nou de design ale mărcilor lor menţionând câţiva termeni japonezi — de această dată cuvinte precum „Kabuku”, „Sho” şi „Sui”, însoţite de nişte explicaţii de corelări din filosofiile lor antice, care ar trebui să dea acestor modele un soi de alură enigmatică şi să ne tot spună „ce-a vrut să zică poetul, de fapt”. Adevărul e că acest model vine cu un comentariu literar atât de lung la designul său, comunicat de producător, încât pare total clişeic pentru un model care vrea să deschidă o nouă epocă, şi care ar trebuie să aibă o altă abordare, mai de inovaţie şi consistenţă.
Dar adevărul e că designul e cu adevărat reuşit, şi aduce proporţii interesante ale siluetei acestei maşini. Spatele e superb desenat, faţa e îndrăzneaţă, iar maşina asta chiar trezeşte admiraţie. Într-atât de mult, încât tăcerea e de aur în acest caz, prin savurarea vizuală a operei.
Şi maşina chiar are câteva elemente inovatoare de design, care i se potrivesc de minune unui model electric. Aici e vorba şi de forma spiţelor jantelor, care sunt inspirate din construcţia internă a unui electromotor, de exemplu, şi sugerează propulsia electrică până şi prin impresie vizuală.
Japonezii nu dezvăluite deocamdată nicio informaţie despre configuraţia sistemului de propulsie electrică, însă, decât faptul că maşina va aduce performanţa pe care o inspiră şi că anume acest concept se va transforma în primul model electric de serie al Infiniti.
Însă anterior Infiniti a confirmat că primul său model electric va fi produs în SUA, la o fabrică din Mississippi, care trece acum prin retehnologizări şi construcţii, pentru a se pregăti de producţia viitoarelor modele electrice Nissan şi Infiniti şi a fost promisă pentru anul 2025. Prin urmare, putem deduce că şi acest prim model electric Infiniti va fi pus pe linia de asamblare abia în 2025. Şi dacă va păstra un design apropiat de ceea ce vedem acum, venind totodată poate şi cu un sistem de propulsie de generaţie nouă faţă de ce există acum pe Nissan Ariya, atunci chiar are şanse să devină un model dorit.
0
1,674
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!