(VIDEO) BMW a dezvăluit noua motocicletă R 1300 GS, noua iteraţie a unuia din cele mai reuşite modele din lume

1 Octombrie 2023, 14:16
Redacţia PiataAuto.md
Pasionaţii de motociclete se împart după preferinţele de mărci, ţări de origine a acestor mărci, tipuri de motociclete, de la aventuriere la cafe racer-e, de la sport de şosea la cele enduro, dar toţi, aproape în unanimitate absolută, recunosc că motocicletele din familia GS a celor de la BMW sunt printre cele mai reuşite modele din lume. Sunt acele modele care pot fi mai universale decât aproape orice altceva, şi totodată au şi durabilitate, şi confort de drum lung, şi aproape orice ce ţi-ai putea dori de la o motocicletă. Tocmai de asta, atunci când se lansează un nou GS, toţi motocicliştii din lume îl privesc cu atenţie şi interes. Acum a venit acel moment, al unui nou GS, pentru un nou capitol de istorie al modelului.
Acesta poartă numele de R 1300 GS, ceea ce sugerează imediat un nou motor, de 1,3 litri. E vorba de un nou propulsor boxer, cu doi cilindri, de exact 1.300 cm cubi, care vine cu o cutie de viteze amplasată sub motor, întregul angrenaj fiind astfel mult mai compact. Noua unitate de propulsie dezvoltă 145 CP la 7.750 rpm, cu un cuplu de 149 Nm la 6.500 rpm. Noul motor devine astfel cel mai puternic boxer BMW produs în serie!
Noua motocicletă are şi suspensie diferită, şi cadru diferit. La cadru, partea din spate cu structură tubulară a fost înlocuită cu una realizată din aluminiu turnat sub presiune. Geometria suspensiei s-a schimbat puţin, însă acum, pe lângă reacţiile ajustabile ale amortizoarelor, există şi ajustarea poziţiei bazei arcurilor, astfel încât se poate compensa încărcarea mai mare a motocicletei, sau rigiditatea de reacţie a arcului. Asta permite efectiv şi o ajustare cu 20 mm a gărzii la sol, pentru o abordare şi mai bună a terenului dificil.
Noul BMW R 1300 GS poate avea şi o suspensie sport mai rigidă, dar toate versiunile vor primi standard şi un regim de condus Enduro, cel de-al 4-lea la număr, pe lângă Road, Rain şi Eco. Enduro, e rezervat pentru drumuri dificile şi aventuri în pustietăţi, fireşte.
Luminile motocicletei sunt asigurate de un nou element de iluminare LED, matricial, cu funcţii avansate de iluminare eficientă şi sigură pe traiectoria motocicletei. În general, noua motocicletă se prezintă ca un nouă, cu elemente definitorii noi şi o identitate mai modernă şi diferită în acelaşi timp, care să-i garanteze acelaşi caracter recunoscut peste tot în lume.
Motocicleta pare un pic mai compactă decât predecesoarea sa, dar asta e mai mult o iluzie optică. Totuşi, noua R 1300 GS este cu 12 kg mai uşoară decât modelul precedent, ceea ce se va simţi cu siguranţă în condus.
Deci, motocicliştii aventurieri din toată lumea au acum un nou model cu care să se poată avânta în aventura vieţii lor. Şi, spre bucuria tuturor, e un model ce a rămas fidel reputaţiei sale imense!
Vezi mai jos şi un video publicat de BMW cu noua motocicletă R 1300 GS.
0
3,503
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!