(VIDEO) BMW a filmat în Bulgaria un spot curios pentru noul Seria 7 blindat

13 Octombrie 2023, 15:54
Redacţia PiataAuto.md
La scurt timp după lansarea noii generaţii BMW Seria 7 şi a noului i7 electric, era deja aşteptată şi o versiune blindată a acesteia. BMW, însă, a surprins pe toată lumea lansând nu doar o Seria 7 blindată cu cel mai puternic motor pe benzină disponibil, ci şi un i7 blindat, marcând astfel debutul primei maşini electrice blindate din lume! Iar de curând BMW a filmat în Bulgaria spotul care promovează limuzina cu protecţie sporită.
Din păcate, la maşinile blindate informaţiile despre parametrii tehnici şi greutatea totală sunt întotdeauna comunicate cu mare discreţie sau deloc, aşa că nici până acum nu se ştie cât ar putea cântări un i7 blindat, creat pe baza unui model care cântăreşte 2,7 tone şi fără blindaj, din cauza bateriei mari.
Şi se pare că BMW e conştient că cea mai mare parte a vânzărilor pentru noul 7 blindat va veni oricum pentru ipostaza sa pe benzină, întrucât şi spotul de promovare îl include pe acesta, nu pe electricul i7. Spotul a fost filmat pe străzile din Sofia, capitala Bulgariei.
Şi acest spot e plin de personaje oarecum clişeice, care ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva cei care l-au creat nu prea agreează publicul ţintă pentru care e creată noua maşină blindată. În primul rând, personajul de pe bancheta spate, care trebuie transportat cu şofer şi păzit, e în mod evident un soi de funcţionar de stat, pentru mişcarea căruia prin oraş sunt antrenate resurse enorme de poliţişti şi alte vehicule de escortă. Alţi poliţişti au pregătite bariere pentru limitarea eventualelor nemulţumii stradale, deci contextul nu pare tocmai cel mai pozitiv.
Apoi, o întreagă armată de ofiţeri de securitate îi coordonează mediul în care acesta coboară şi se deplasează pe jos, apoi acest politician sau funcţionar mai e şi dorit de presă, dar ofiţeii de securitate îl tot feresc şi de aceasta, într-un mod tipic unor politicieni.
În schimb, când politicianul ajunge în parcare şi vede BMW-ul blindat care-l va transporta, faţa i se înseninează.
Iar dacă elementele de mai sus putea părea doar un scenariu nu foarte crativ, elementul de mai jos ne-a făcut să credem că totuşi există un mesaj subtil din partea creatorului acestui video. Or, în scena cu politicianul care urcă în maşină, scăpat de deranjamentele exterioare, acesta zâmbeşte satisfăcut, dar centura de siguranţă şi-a pus-o peste burtă şi peste mâna dreaptă, într-o manieră care-l ilustrează drept oarecum stângaci.
Dar, dincolo de aceste accente curioase ale echipei care a filmat în Bulgaria, maşina blindată chiar e bună, şi se conformează standardului VR9 de blindaj, deci e un model care cu siguranţă îşi va proteja oamenii de la bord.
Vezi mai jos spotul filmat în Bulgaria.
0
5,000
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!