(VIDEO) Volvo arată cum e munca pentru un operator de încărcător frontal atunci când într-o mină apar primele camioane conduse autonom, fără şoferi

1 Octombrie 2023, 10:49
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, publicam un articol cu video în care anunţat că Volvo a creat 7 camioane conduse complet autonom, fără vreun şofer în cabină care să stea măcar de veghe, pe care le-a încadrat în muncă în mina de calcar Bronnoy Kalk din Norvegia. Acestea sunt primele din lume care nu doar că pot înainta la suprafaţă, dar intră autonom şi în mină, la 150 metri sub nivelul mării, trecând prin tunele înguste. Ei bine, după acea anunţare a tehnologiei, cu explicaţii tehnice, Volvo a vrut să arate şi partea umană a lucrurilor, indicând cum arată munca pentru un operator de încărcător frontal în mină atunci când pe acolo apar primele camioane conduse autonom, fără şofer.
Într-un video cu un stil creativ tipic suedez, operatorul încărcătorului se declară încântat de un asemenea coleg de muncă, care nu pălăvrăgeşte, şi care doar de ascultă, dar în acelaşi timp munceşte exemplar.
Operatorul e înfăţişat arătându-i noului său „prieten”, adică acelui camion condus autonom, momente de familie de week-end, iar prietenul le „priveşte” molcom.
Şi cafeaua se bea împreună, ca doi camarazi de muncă adevăraţi.
Ba chiar se poate încerca şi un joc cu mingea, doar că e nevoie de atenţie, să nu strici vreun senzor.
Dar apoi operatorul de încărcător frontal tot şi-a făcut griji. Tura lui s-a încheiat, el pleacă acasă, dar „Bob”, prietenul lui autonom, a rămas să muncească peste noapte, şi-n următoarele două ture. Omul a încercat să-i spună că e normal să mai iei o pauză din când în când, dar camionul autonom nu are nevoie de pauze.
Aşa că omul a încercat să-l cheme şi la un prânz acasă, şi tot încearcă să ia măcar masa, la pauză, împreună. Dar camionul ăla tot munceşte. Aşa că doar din când în când cei doi colegi mai sorb câte o cafea la muncă. Ei bine, unul soarbe şi celălalt stă în aşteptare pentru următoarea încărcare.
Mai în glumă, mai în serios, video-ul de mai jos arată o prefaţă a unu viitor în care unii oameni vor fi înlocuiţi de maşinării autonome în munca repetitivă. Şi cât Volvo n-a făcut şi un încărcător frontal care să fie operat autonom, omul de la volan, care vede doar cabina goală de camion în faţa lui, mai are asemenea momente emoţionale. Dar când şi cabina încărcătorului va fi la fel de goală, niciunul din cei doi colegi autonomi nu va mai avea nevoie de sentimentul de prieteni şi caramederie la muncă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,764
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!