BMW a început a folosi remorci electrice cu baterii şi propulsie pentru camioanele ce asigură logistica fabricilor din Germania şi anunţă cifre curioase de consum

4 Noiembrie 2023, 10:08
Redacţia PiataAuto.md
BMW nu produce camioane, dar tot are nevoie de ele pentru a-şi asigura logistica fabricilor sale. Acum producătorul german a început a folosi remorci electrice cu baterii şi propulsie, pe care le combină cu aceste camioane, făcând uz de o tehnologie menţionată de noi în alte câteva articole recente, prin care remorca unui camion devine electrică şi are baterii şi punte motrice, iar camionul poate fi unul diesel sau unul electric. Remorca electrică ar ajuta în forţa de propulsie şi ar reduce astfel sarcina asupra camionului, ajutându-l pe acesta să consume mai puţin şi să aibă o autonomie mai mare.
Remorca folosită de BMW vine de la cei de la Trailer Dynamics. BMW spune că a cuplat acest tip de remorcă atât la camioane diesel MAN, cât şi la camioane electrice Volvo, iar acestea au mers şi pe trasee mai simple de autostrăzi, dar şi în zone cu multe viraje şi urcuşuri, pentru a măsura eficienţa reală adusă de remorcă.
Astfel, în combinaţie cu un camion diesel, remorca celor de la BMW a adus o economie de carburant de 46%, la distanţe scurte şi medii. La distanţe lungi, consumul motorului diesel a scăzut cu 48%.
În combinaţie cu un camion electric Volvo, care are 300 km autonomie în mod normal, autonomia a crescut la peste 600 km datorită remorcii electrice cu baterii. Sigur, trebuie luat în calcul şi consumul de electricitate al remorcii, dar cel puţin autonomia totală a crescut considerabil.
Bateria remorcii mai poate avea 400 sau 600 kWh de capacitate de stocare, fiind pe bază de litiu-fier-fosfat. Electromotorul de acolo poate furniza 580 kW putere de unul singur, adică circa 788 CP, cu care ar putea propulsa camionul şi de unul singur.
Iar existenţa unei bateri pe remorcă înseamnă că atunci când opreşti la staţie să încarci, ar fi bine să poţi ocupa două staţii simultan, ca să poţi încărca ambele baterii, altfel va trebui să aştepţi timp dublu.
0
7,527
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!