Cadillac a dezvăluit primele imagini cu Optiq, noul SUV electric al mărcii, mai compact şi mai accesibil decât Lyriq

19 Noiembrie 2023, 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Cadillac avansează cu paşi mari spre un viitor în care gama sa va fi formată doar din modele electrice. După ce primul său SUV electric, Lyriq, s-a bucurat de o listă mare de comenzi şi liste lungi de aşteptare, datorate designului superb şi a parametrilor tehnici avansaţi, iar Cadillac a lansat apoi şi modelul electric Celestiq, cu care să concureze în nişa maşinilor fabricate manual, alături de Rolls-Royce, acum marca americană a lansat şi un SUV electric la celălalt pol, al modelelor mai accesibile în achiziţie. Noul Cadillac Optique va fi un SUV mai compact decât Lyriq şi promite şi un preţ mai mic faţă de cel al lui Lyriq, situat pe la 58 mii dolari în majoritatea regiunilor.
Foto: Noul Cadillac Optiq

Cadillac a confirmat noul SUV şi a dezvăluit şi primele imagini cu acesta, însă fără prea multe detalii tehnice. Producătorul a menţionat, totuşi, că pe parcursul anului 2024 va urma o dezvăluire completă, lansarea în producţie urmând a avea loc în cea de-a doua jumătate a anului viitor.
Foto: Modelul mai mare deja existent în gamă, Cadillac Lyriq

Totuşi, în luna august oficiul de omologare a modelelor noi de automobile din China, avea depus dosarul de omologare pentru acest model de Cadillac, iar acolo se conţineau câteva informaţii tehnice, care vor fi valabile pentru China şi care ar şanse de a fi similare şi pe celelalte pieţe.
Foto: Imagine din dosarul Cadillac de omologare din China

Conform acelor acte, modelul va avea 4,82 metri lungime şi 1,91 metri lăţime, fiind astfel un concurent pentru Tesla Model Y. Viitorul Cadillac Optiq, cel puţin în versiunea sa pentru China, ar urma să aibă un motor de 143 kW putere pe puntea faţă şi 68 kW putere pe puntea spate, ceea ce ar însemna 211 kW în total, sau 287 CP. Bateriile ar urma să fie furnizate de CATL în China, dar în SUA e posibil să vină din altă sursă.
Foto: Noul Cadillac Optiq, imagine oficială publicată acum de producător

Noul model va fi bazat cel mai probabil pe platforma şi tehnologia Ultium a celor de la GM, dar această platformă prevede arhitectură de 800V pentru modelele mai puternice şi 400V pentru cele mai puţin performante, şi întrucât Optiq face parte din a doua categorie, putem estima că va beneficia de versiunea de 400V a acelei platforme.
0
1,917
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!