Cum arată lucrările la centura Vulcăneşti în prezent, cu porţiuni noi construite în câmp, care urmează a fi definitivate în puţin peste doi ani

25 Noiembrie 2023, 08:36
Redacţia PiataAuto.md
Centura oraşului Vulcăneşti este ultima porţiune mare de drum nou, alături de cea a Cimişliei, construit din traseul reconfigurat M3 Chişinău-Giurgiuleşti, care va asigura o conexiune mult mai rapidă şi directă între sudul şi nordul ţării. Ca parte din acest traseu a fost construită anterior porţiunea Porumbrei-Cimişlia, apoi şi centura oraşului Comrat, iar acum a demarat construcţia pentru finalizarea podului de la Sagaidacul-Nou, lăsat neterminat de 30 de ani încoace.
Ieri şantierul centurii Vulcăneşti a fost vizitat de ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, iar odată cu asta Administraţia de Stat a Drumurilor a publicat imagini cu starea actuală a şantierului şi a anunţat şi când va fi definitivat noul drum de ocolire a oraşului Vulcăneşti — în februarie 2026.
Prin urmare, lucrările vor mai dura încă puţin peste doi ani. Centura Vulcăneşti are porţiuni ce vor fi construite pe traseul câtorva drumuri înguste sau de ţară, care erau anterior folosite de localnici, dar are şi o mare parte construită direct în câmp, acolo unde anterior nu exista vreun drum.
Compania care execută lucrările la centura Vulcăneşti mai are în istoria sa recentă construcţia de ale porţiuni de pe acelaşi traseul M3 — o porţiune în apropiere de Vulcăneşti, o porţiune reabilitată în apropiere de Comrat, etc.
Astfel, în prezent au loc lucrări de pregătire şi tasare a terenului pe care urmează a fi trasată construcţia viitorului drum. Relieful în multe din aceste porţiuni este neregulat, prin urmare necesită săpături şi lucrări avansate de nivelare a fundaţiei viitorului drum.
0
3,084
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!