După mai mult de două săptămâni la bordul lui BMW i5 electric şi mii de kilometri parcurşi, călătoria noastră pentru reportaje de noi tehnologii şi energie regenerabilă s-a încheiat

22 Noiembrie 2023, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
Acum ceva timp, anunţam pe PiataAuto.md că plecasem într-un tur al reportajelor speciale, la subiecte de noi tehnologii şi energie regenerabilă, tur pe care urma să-l facem cu un BMW i5 electric, preluat din Munchen. Ei bine, au urmat mai bine de două săptămâni intense pentru noi, în care am făcut mii de kilometri cu acest BMW i5 electric şi am adunat multe subiecte speciale, direct de la faţa locului, care vor fi publicate în perioada următoare. Multe din aceste locuri erau situate la sute de kilometri sau chiar peste 1.000 km unul faţă de celălalt, iar asta a însemnat că am avut experienţe foarte curioase şi în a conduce o maşină electrică nouă, proaspăt lansată în 2023, în condiţiile actuale de infrastructură europeană.
Nu am circulat doar în Germania, însă. Am fost cu BMW-ul nostru şi în Cehia, şi în Danemarca, şi în Suedia, şi în Franţa, iar astfel am putut vedea o diferenţă majoră între experienţa de condus a unei maşini electrice în unele ţări, faţă de ţările scandinave, spre exemplu. Iar diferenţa e uriaşă într-adevăr, cu multe observaţii interesante, pe care le vom include în video-uri separate.
Putem să mai spunem că am avut şi o traversare intensă şi rapidă a întregii Germanii cu BMW i5, atunci când trebuia să ajungem cât mai repede posibil de la un capăt la altul, iar astfel am făcut uz de autostrăzile fără limită de viteză din Germania, acolo unde traficul ne-a permis, şi am condus pe distanţe lungi şi cu 150 km/h, şi cu 165 km/h, iar uneori ajungeam şi până la 180 km/h. Mai mult de 195 km/h maşina nu merge, pentru că e limitată electronic. Verificat pe propria piele în Germania. Şi toate aceste regimuri intense de condus, cu variaţia de autonomie şi condus, le-am filmat pentru un alt reportaj, care arată şi o experienţă diferită cu o maşină electrică, nu doar una în care vrei să mergi cât mai eficient şi constant.
Foto: Alimentăm la o staţie de încărcare din Germania, alături de multe alte maşini electrice

Vom avea, deci, multe reportaje rezultate din aceste două săptămâni de călătorie. Şi nu doar despre acest BMW i5 electric, cu care am călătorit. Vom avea reportaje, aşa cum spuneam, din cele mai diverse, despre noi tehnologii, despre inginerie, fizică, energie regenerabilă, cu exemple din viaţa reală. Iar unele vor fi la subiecte neaşteptate. Am reuşit să avem acces în câteva locuri extraordinare, să vedem lucrurile din interior, să discutăm cu oamenii care fac aceste lucruri magnifice să se întâmple, pentru ca ei să ne povestească şi să ne arate direct lucrurile, din locul în care ele se produc. Deci, vor urma luni întregi de publicare a acestor reportaje, adunate acum, pentru că sunt multe şi pentru că sunt speciale, fiecare dintre ele.
Foto: Ambianţa nocturnă a lui BMW i5

Şi toate aceste reportaje au fost posibile cu susţinerea BMW Moldova şi producătorului BMW. De asemenea, proiectul a fost susţinut cu entuziasm şi de Moldindconbank. Turul nostru de reportaje a beneficiat şi de susţinerea Uniunii Europene şi PNUD Moldova. Toţi aceşti parteneri ne-au ajutat să putem acoperi bugetul necesar unui asemenea tur mare. Iar pe partea informaţională, beneficiem şi de susţinea Ministerului Energiei al Republicii Moldova, care ne va furniza toate datele necesare pentru a putea raporta aceste tehnologii din reportaje şi la scara Republicii Moldova, analizând cât de aplicabile ar fi unele din ele şi în cazul Moldovei. Toate aceste reportaje, însă, sunt posibile datorită interesului uriaş al cititorilor noştri pentru aceste subiecte de tehnologie şi energetică, prin urmare tot noi am fost cei care am ales subiectele pe care le-am considerat din cele mai interesante domenii, judecând după interesul audienţei, ca să aducem cele mai noi şi intrigante subiecte aici, pe site. Şi tot datorită acestui interes şi multe din entităţile unde sunt dezvoltate aceste tehnologii şi-au deschis uşile pentru noi şi ne-au primit în interior. Deci, avem onoarea să spunem un mare mulţumesc întregii comunităţi PiataAuto.md! Acum, odată reveniţi, începem munca de editare şi montare a reportajelor, pentru a da start cât mai repede publicării lor!
2
11,659
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!