Huawei a dat startul vânzărilor primei sale maşini electrice, Luxeed S7, care ţinteşte să concureze cu Tesla Model S

17 Noiembrie 2023, 12:04
Redacţia PiataAuto.md
Pentru că maşinile electrice sunt formate tot mai mult din soft sau componente ce trebuie gestionate electronic, marii producători de device-uri se aventurează în a lansa propriile automobile. Acum şi Huawei a dat start vânzărilor pentru Luxeed S7, prima sa maşină, cu care Huawei vrea să concureze cu Tesla Model S.
Niciun producător de telefoane sau electronică, însă, n-a investit deocamdată în vreo fabrică proprie, şi la fel face şi Huawei, care a iniţiat un parteneriat cu producătorul chinez Chery. Cei de la Chery vor fabrica nemijlocit maşina, însă cea mai mare parte a ingineriei vine de la Huawei, inclusiv sistemul de propulsie.
Astfel, maşina are 4,97 metri lungime, şi cântăreşte 2,17 tone la gol. Ea vrea să concureze cu Tesla, însă nu cu versiunea ultra performantă Plaid, ci cu cele mai eficiente în consum. De fapt, noul Luxeed S7 anunţă că va avea un consum de circa 13 kWh/100 km, ceea ce e admirabil, dacă se va aderi în practică.
Huawei a creat şi două electromotoare pentru noul său automobil. În varianta cu un singur motor, pus pe puntea spate, acesta dezvoltă 215 kW, sau 292 CP. Maşina va avea şi o versiune cu două motoare şi tracţiune integrală, caz în care pe puntea faţă mai vine un motor de 150 kW, pentru o putere cumulată de 365 kW sau 496 CP! Cu asemenea parametri, noua maşină electrică din China poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 3,3 secunde.
Noul model al celor de la Huawei a debutat din start cu arhitectură modernă de 800 volţi, ceea ce-i permite să facă uz de puteri constante de încărcare mult mai mare.
De asemenea, bateria a fost concepută tot de Huawei, iar gigantul tehnologic anunţă că ea e cea mai subţire din toată industria, consumând un spaţiu minim din înălţimea podelei maşinii. Datorită acestui fapt, în 15 minute ea se poate încărca cu energie suficientă cât să parcurgă 400 km.
Vor exista mai multe versiuni, care vor varia şi în funcţie de autonomie, cele mai mare având o autonomie declarată de 705 şi 800 km în ciclu de măsurare chinezesc.
Toată planşa de bord din interior, toată interfaţa digitală de bord a maşinii şi toate funcţiile avansate sunt create de Huawei. Există şi un sistem pregătit pentru condus autonom, dezvoltat de acelaşi Huawei, care ar putea fi activat ulterior pentru toţi cumpărătorii.
Preţul anunţat în China pentru noua maşină electrică a celor de la Huawei e de circa 36.000 dolari, deci mult mai ieftin decât un Tesla Model S, sau Mercedes EQS. Iar Huawei a anunţat deja că are 10.000 de precomenzi recepţionate în scurt timp de la startul vânzărilor.
0
13,633
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!