Încă un producător de electronice din China se lansează în producţia de maşini: Xiaomi pregăteşte SU7, un model electric conceput pentru a concura cu Tesla

17 Noiembrie 2023, 14:53
Redacţia PiataAuto.md
Doar azi mai devreme vorbeam despre producătorul de electronice Huawei şi startul vânzărilor pentru prima sa maşină electrică, iar acum aflăm că şi Xiaomi urmează aceeaşi cale. Doar că în cazul lui Xiaomi informaţiile încă n-au fost dezvăluite oficial de companie, ci au fost relevate de biroul de omologare a modelelor de automobile noi din China, care publică lunar o listă cu modelele în proces de omologare, însoţite de imagini şi date ale acestora.
Din aceste informaţii aflăm că primul automobil Xiaomi va avea numele de SU7 şi va fi un model electric cu o talie comparabilă cu Tesla Model S, anunţând astfel o competiţie şi mai mare în acest segment din China. Xiaomi SU7 va măsura 4.997 mm lungime şi va avea un ampatament de tocmai 3.000 mm, pentru a adăposti o baterie mare între cele două axe, la fel cum se întâmplă şi la alte modele electrice de talie similară.
Deocamdată nu ştim ce capacitate va avea acea bateriei, cel mai probabil urmând să existe câteva versiuni, însă ştim că aceasta va fi de tip LFP şi va fi furnizată de BYD, în versiunea incipientă şi de CATL pe versiunile de top.
Datele de omologare indică şi puterea motoarelor. Versiunea incipientă va avea tracţiune pe puntea spate, cu un motor de 220 kW, sau 299 CP. Va exista şi o versiune cu tracţiune integrală, cu două electromotoare, ce vor însuma 220+275 kW, deci 495 kW sau 673 CP în total.
Noul model va cântări 1.980 kg în versiunea cu baterie incipientă şi 2.205 kg în cea de top. De asemenea, versiunea de bază poate atinge 210 km/h, în timp ce motorizarea de 673 CP va atinge o viteză maximă de 265 km/h!
E la fel de curios că aceste nivele de motorizări şi echipări vor fi clasificate după modelul telefoanelor, urmând să aibă numele de SU7, SU7 Pro şi SU7 Max.
Ca şi în cazul Huawei, nici Xiaomi nu va investi în vreo fabrică proprie, preferând să-i contracteze pe cei de la BAIC să fabrice maşina pentru ei. Startul producţiei e anunţat pentru decembrie 2023.
0
4,403
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!