Producătorul chinez BYD a prefaţat un nou SUV electric, menit să concureze cu Tesla Model Y, pe care-l va lansa în câteva zile

14 Noiembrie 2023, 08:49
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul chinez BYD a prefaţat un nou SUV electric în gama sa, menit să concureze cu Tesla Model Y. Lansarea noului SUV ar urma să aibă loc în doar câteva zile la salonul auto de la Guangzhou, iar formele maşinii preiau liniile de design de la sedanul BYD Seal, dar totodată sunt atât de îndrăzneţe, încât amintesc de modele Porsche sau Lamborghini
De fapt, explicaţia acestui design BYD atât de interesant şi ambiţios vine rapid dacă ne amintim cine e designul şef BYD de ceva timp încoace — germanul Wolfgang Egger, care a lucrat anterior pentru Alfa Romeo, Lamborghini şi Audi! Deci, producătorii chinezi concurează atât de acerb cu cei germani, spre exemplu, inclusiv şi datorită talentelor germane pe care le-au angajat.
Foto: Wolfgang Egger şi o parte din echipa sa de design de la BYD

Noul SUV electric BYD va avea o importanţă deosebită în intenţia companiei chineze de a devansa Tesla. De fapt, e impresionant să ne gândim că BYD e atât de aproape de Tesla la vânzările de maşini pur electrice fără a avea în gamă până acum un SUV de talia lui Model Y, or, Model Y e modelul care e o adevărată mină de aur în vânzări pentru Tesla.
În ultimul trimestru, spre exemplu, BYD a vândut 431.603 maşini electric, în timp ce Tesla a avut cu doar circa 3.500 maşini mai mult, cu un rezultat de 435.059 automobile.
Aşadar, noul model BYD va oferi un imbold puternic în vânzări, mai ales că preţul estimat pentru el va porni de la circa 26.000 dolari.
0
5,509
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!