Un segment din traseul Chişinău-Leuşeni, parte a centurii Chişinău, va fi lărgit la 4 benzi, iar celelalte segmente vor fi reparate capital

9 Noiembrie 2023, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
Un segment intens circulat de pe traseul dintre Chişinău şi Leuşeni va fi lărgit la 4 benzi în total, câte 2 benzi pe sens, iar restul de 85 km ai traseului vor trece prin reparaţie capitală. Decizia a fost luată ieri de guvernul Moldovei.
Segmentul care va fi lărgit la două benzi e cel cuprins între intersecţia cu traseul M2 spre Ialoveni şi intersecţia cu sens giratoriu de la Calea Ieşilor. Acest segment va avea şi el numele de M2, devenind parte din centura Chişinăului şi constituind sector 2 al acesteia.
Lărgirea la câte două benzi pe sens ar trebui să fluidizeze traficul intens de aici, unde se combină atât vehicule care se deplasarea dinspre vama cu România, cât şi cei care circulă în suburbii sau sectoarele periferice ale municipiului Chişinău. Distanţa acestei porţiuni e de circa 7 km.
De asemenea, cealaltă parte a traseului spre Leuşeni, de la intersecţia cu Ialoveni până la vama Leuşeni-Albiţa, cu o lungime de 85 km, va intra într-un proces de reabilitate completă şi modernizare la standarde europene.
Deocamdată nu sunt anunţaţi termenii de execuţie, guvernul urmând să aprobe un program de finanţare cu BERD pentru acest scop, iar ulterior ASD va elabora termenii licitaţiilor şi durata lucrărilor.
0
6,271
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!