(VIDEO) BMW a dezvăluit noile R12 şi R12 nineT, noile motociclete roadster şi cruiser

24 Noiembrie 2023, 10:57
Redacţia PiataAuto.md
BMW a dezvăluit noile R12 şi R12 nineT, două motociclete înrudite tehnic, dar concentrate spre lucruri uşor diferite. R12 nineT vine să succeadă modelul R nineT de până acum, şi să ofere o poziţie de condus în stil roadster şi o capacitate de a face faţă drumurilor mai denivelate. Iar noul R12 e un soi de cruiser clasic, cu care să conduci relaxat, savurând spiritul atemporal al motocicletelor în formula aia, de demult.
La acest spirit va contribui enorm motorul ce propulsează noile motociclete. E o evoluţie a motorului superb de pe R nineT, care păstrează formula de boxer cu 2 cilindri, răcit cu aer, şi care-şi trimite forţa roţii spate prin intermediul unui ax cardanic.
Foto: BMW R12 nineT

Noile motociclete au primit, aşadar, un motor de 1,2 litri, sau 1.170 cm cubi dacă e să fim mai exacţi, care dezvoltă 95 CP pe modelul R12 şi 109 CP pe R12 nineT.
Foto: BMW R12

Noile modele fac uz de un cadru nou, tubular, de oţel, diferit faţă de formula aplicată anterior la R nineT. Acest fapt face motocicleta mai uşoară, dar îi conferă şi un design mai clasic.
Foto: BMW R12

Într-adevăr, noul R12 aminteşte de modele clasice BMW de acum 50-60 de ani şi mai mult. Doar sistemul de eşapament cu ţeavă dublă pe stânga creează o disonanţă cu acel stil şi aminteşte că avem de-a face cu un model nou.
Foto: BMW R12

Iar BMW R12 nineT debutează, apropo, cu un sistem de eşapament Akrapovic, semnat şi de BMW Motorrad.
Asta sugerează că şi noua generaţie R 12 nineT va avea ulterior multe ipostaze cu personalizări avansate, cum a fost şi în cazul predecesorului, care avea inclusiv o ediţie Scrambler.
Vezi mai jos şi două video-uri cu noile modele de motociclete, publicate de BMW.
1
2,368
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!