(VIDEO) BMW a publicat istoria eşecului său de la Pikes Peak din acest an, unde un XM a fost distrus în încercarea de a marca un record

3 Noiembrie 2023, 21:45
Redacţia PiataAuto.md
Cursa de la Pikes Peak e una din cele mai dificile din lume, şi totodată râvnite, pentru că pune la încercare atât pilotul cât şi maşina. Cursa e o urcare continuă pe un traseu montan cu 156 de serpentine, pe o distanţă de aproximativ 20 km, fără bariere de protecţie alături. Producătorii se luptă pentru recordul urcărilor în diverse clase sau în clasamentul general, iar BMW a vrut să doboare recordul în acest an cu SUV-ul XM.
Doar că totul a sfârşit cu un accident grav, în care maşina a fost distrusă. BMW XM ţinea un ritm bun până atunci şi avea şansa unor rezultate foarte bune, dar la un moment dat, o curbă a fost luată prea lat şi, existând şi o denivelare, maşina a pierdut aderenţă, a ieşit în decor şi a lovit din plin un copac.
Maşina care a încercat să bată recordul a fost un XM Red Label, cea mai puternică ipostază a acestui SUV plug-in hubrid.
Atunci când totul s-a produs, în momentul cursei, BMW nu a comunicat prea multe despre acest eşec. A urmat o tăcere, iar fanii aşteptau măcar un comunicat cu explicaţii ce s-a întâmplat.
Într-un final, BMW a decis să-şi publice istoria eşecului, şi să fie onest cu fanii săi, arătându-ne şi momentele când marile ambiţii nu ies conform planului. Şi, până la urmă, aşa e adeseori în motorsport şi în încercările de a stabili lucruri majore. Se mai produc şi întâmplări nereuşite, care dau tot peste cap.
Dar, BMW a pus toată istoria într-un video detaliat, iar apoi a publicat şi întreaga cursă, văzută din interiorul maşinii, pentru că nu avea nimic de ascuns, şi pentru că şi eşecul e parte din viaţa noastră uneori, şi doar aşa uneori se învaţă lecţii şi se ajunge într-un final la succes.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
16,081
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!