(VIDEO) Fabrica Toyota din Gibraltar, care modifică maşini pentru diplomaţi şi misiuni speciale, a dezvăluit noul Land Cruiser GDJ76

1 Noiembrie 2023, 19:27
Redacţia PiataAuto.md
În luna august 2023 familia de modele clasice, dar aflate încă în producţie a lui Toyota Land Cruiser 70 a primit o serie de actualizări estetice şi tehnice. Printre ele s-au numărat instalarea unui nou motor diesel cu cutie automată, pentru prima dată la Land Cruiser 70, dar a fost păstrat şi V8-ul clasic cu cutie manuală şi toate celelalte ingrediente clasice. Or, maşina produsă de 40 de ani încoace rămâne fidelă calităţilor ei de a rămâne durabilă şi simplă în esenţă. Acum, însă, au fost actualizate şi ipostazele mai speciale ale acestei familii de modele, create pentru diplomaţi, precum cei de la ONU şi misiuni speciale internaţionale. Toyota are o fabrică foarte neobişnuită în Gibraltar, care e specializată anume în conversiile necesare pentru aceşti clienţi.
Această ipostază specială a lui Land Cruser 70 are numele de GDJ76 şi ea vine, spre deosebire de ipostaza obişnuită, cu faruri fără LED-uri de zi, fără un sistem multimedia cu Apple CarPlay şi alte comodităţi, fără un ecran mare central.
Aceste maşini operează uneori şi în zone de conflicte, sau pur şi simplu teritorii îndepărtate şi greu accesibile, iar acest picanterii de confort atrag prea multă atenţie şi pot fi vulnerabile la defecţiuni sau uzură. Toate aceste maşini trebuie să reziste condiţii extreme, iar ecranele mari, sau LED-urile văzute de la o poştă nu sunt un avantaj în acest sens.
E curios că noul GDJ76 a fost echipat cu noul motor de 2,8 litri diesel, în 4 cilindri, cuplat cu o cutie automată. Toyota a considerat că acesta nu e tocmai un atribut de lux, iar durabilitatea acestuia e la fel de bună, ba chiar cutia automată poate ajuta în condiţii dificile. Mai există şi motoarele clasice ca alternativă, inclusiv un motor cu 6 cilindri în linie, pe benzină, dar şi V8-ul diesel.
Preţurile nu sunt anunţate, însă e clar că ele sunt mai mici, odată ce modelul e deposedat de atribute de confort.
Vezi mai jos cum arată acest Land Cruser clasic, actualizat acum pentru a rămâne nemuritori în continuare inclusiv în misiuni diplomatice şi umanitare.
0
14,270
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!