(VIDEO) Un autobuz amfibie, testat la Călăraşi, ar urma să transporte călători pe Dunăre între România şi Bulgaria

30 Noiembrie 2023, 12:01
Redacţia PiataAuto.md
Un autobuz amfibie, cumpărat din Ungaria şi numit Frog Bus, a fost testat de curând la Călăraşi şi ar urma să transporte călători pe Dunăre, între România şi Bulgaria. Autobuzul a costat 4,57 milioane de lei, echivalentul a circa 910 mii euro, şi a fost achiziţionat de consiliul judeţean Călăraşi.
Acum câteva zile, la 26 noiembrie, a fost făcut primul test cu noul autobuz, acesta intrând în Dunăre, iar după o scurtă deplasare pe apă, a revenit înapoi pe malul românesc. Pentru ca acesta să poată opera între Călăraşi, România, şi localitatea Silistra din Bulgaria, e nevoie ca şi bulgarii să construiască o rampă de acces, iar ambele părţi să mai construiască şi un soi de gară, prin care pasagerii ar trece înainte de îmbarcarea în autobuz.
Asemenea autobuze circulă în Budapesta, pe Dunăre, oferind tururi turistice din prin 2009 încoace, şi încă unul mai circulă în Portugalia. În România, însă, nu va fi vorba de tururi turistice, ci efectiv de a îndeplini rolul unui feribot, însă destinat doar pasagerilor.
Autobuzul are 35 de locuri la bord şi e parte dintr-un proiect de sporire a navigabilităţi pe Dunăre. E greu de spus, însă, cât de viabil va fi proiectul şi dacă va justifica cei aproape 1 milion de euro cheltuiţi pe el, fără a include şi costurile construcţiilor adiţionale.
Vezi în video-ul de mai jos cum a avut loc prima intrare a apă a autobuzului de la Călăraşi.
1
11,016
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!