Încă un drum regional între satele din Moldova a fost reconstruit la standarde europene

1 Decembrie 2023, 11:36
Redacţia PiataAuto.md
În ultima perioadă, sunt anunţate tot mai des reconstrucţii complete ale drumurilor regionale, între satele din Moldova, care au fost decenii la rând neglijate, şi de obicei aveau un carosabil denivelat, iar uneori asfaltul lipsea cu desăvârşire, fiind înlocuit de prundiş. Ei bine, partea bună e că toate reconstrucţiile noi din ultima perioadă intenţionează să aducă aceste drumuri la standarde europene de fundaţie a drumului, de asfalt, acostament, de prezentă a pilonilor cu elemente reflectorizante pe margini şi a indicatoarelor de siguranţă. Acum un nou asemenea drum a fost finalizat.
E vorba de traseul G62, un traseu mai atipic, întrucât porneşte şi ajunge de la acelaşi traseul R16, practic, trecând prin satele de regiune. Acest traseu porneşte de la o intersecţie cu R16 din apropiere de localitatea Bocşa şi trece apoi prin satele Izvoare, Stolniceni, Cioropcani şi apoi ajunge în Sculeni, localitate aflată în apropierea imediată a vămii Sculeni cu România.
Foto: Traseul G62

Acum s-au reconstruit două segmente de pe acest traseu, cu o distanţă de 5,07 km. E vorba de o porţiune din interiorul localităţii Izvoare, dar şi întreaga porţiune de la intersecţia cu traseul R16 până la intrarea în Izvoare.
Acest drum era unul din cele ce nu avea deloc asfalt anterior, imaginile din Google Maps şi acum înfăţişându-l ca unul acoperit cu prundiş.
Lucrările de reconstrucţie a traseului la standarde europene au costat aproape 18,7 milioane de lei deci echivalentul a aproximativ 958 mii euro, iar banii au fost alocaţi din Fondul Rutier, în care contribuie toţi şoferii prin plata taxei de drum anuale.
0
13,850
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!