Poliţia din Moldova a primit noi automobile hibride Ford Kuga în dotare, cu motoare de 2,5 litri şi tracţiune 4x4

27 Decembrie 2023, 09:18
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele de 2,5 litri au devenit o raritate în lumea auto de pe continentul european, dar Ford mai are asemenea propulsoare integrate în sistemul hibrid de pe SUV-ului Kuga. Poliţia din Moldova a primit acum o partidă nouă de asemenea automobile în dotare, SUV-urile mai fiind dotate şi cu sistem de tracţiune integrală.
Despre dotarea poliţiei a anunţat nu Inspectoratul General de Poliţie, cum ar fi fost firesc, ci distribuitorul Ford în Moldova, care a publicat şi imagini cu circa 12-13 exemplare de Kuga Hybrid pregătite pentru livrarea către poliţie.
Astfel, noile maşini ale poliţiei din Moldova vin cu sistem de propulsie hibridă, compus dintr-un motor aspirat natural, pe benzină, de 2,5 litri şi 190 CP, care funcţionează în ciclu Atkinson, şi un electromotor, integrat în cutia automată cu raport continuu variabil. Modelul are tracţiune 4x4, complet ajustabilă în distribuirea cuplului, iar puntea spate e deconectată în regim normal de condus, fiind conectată automat atunci când condiţiile de drum denotă aderenţă scăzută. Oficial, consumul versiuni hibride 4x4 oscilează între 5,4 şi 6,4 litri/100 km.
Deşi aparent au motoare de cilindree mare, noile maşini ale poliţie din Moldova nu sunt foarte rapide, prinzând prima sută în 9,1 secunde, iar viteza maximă se cifrează la 196 km/h.
Preţurile noilor maşini ale poliţiei nu au fost anunţate, iar pe site-ul dealer-ului Ford din Moldova sunt afişate doar preţurile versiuni hibride cu tracţiune faţă — de la 38.310 euro preţ standard şi de la 31.880 euro preţ promoţional. Putem prezuma că versiunea 4x4 ar fi uşor mai scumpă decât cea cu tracţiune faţă.
Am solicitat mai multe informaţii de la IGP despre noile maşini ale poliţiei, ni s-a promis că vom primi informaţii cât de curând. Dacă vor exista informaţii relevante, le vom actualiza în această ştire.

UPDATE 12:58: Poliţia ne-a informat că noua partidă de automobile conţine 18 exemplare Ford Kuga Hybrid, iar achiziţia e o donaţie din partea partenerilor europeni, fiind achitată de aceştia, nu din bugetul de stat. Ele vor fi încadrate în flota INSP în primele zile ale anului 2024.
2
18,522
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!