Producătorul chinez BYD pregăteşte cel mai compact şi mai accesibil SUV electric din gama sa

12 Decembrie 2023, 10:25
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă sunt la doar un pas de a a-i întrece pe cei de la Tesla la vânzările globale de maşini electrice, chinezii de la BYD pregătesc o întreagă avalanşă de modele noi, toate proiectate pe platforme dedicate electrice, toate folosind baterii noi şi accesibile din gama Blade, pe bază de LPF, proiectate şi produse tot de BYD. Acum în baza de date pentru aprobarea omologărilor de modele noi din China au apărut informaţii şi imagini cu solicitarea celor de la BYD de a aproba un nou SUV electric, numit Yuan UP.
Noul model va fi mai compact decât Atto 3, măsurând 4,3 metri în lungime şi promite să fie şi cel mai accesibil SUV electric din gama producătorului chinez, care va costa circa 15 mii dolari în China.
Noul model va avea cel puţin două versiuni, dar ambele cu tracţiune pe o singură punte. Una din ele va avea un electromotor de 70 kW, sau 95 CP, iar cea de-a doua - unul de 130 kW sau 177 CP.
Viteza maximă e limitată la 160 km/h, iar greutatea proprie a celor două versiuni e de 1.430 kg şi, respectiv, 1.540 kg, deci destul de decent pentru o maşină electrică.
Foto: BYD Song L

Pe lângă SUV-ul Atto 3, doar în ultima perioadă BYD a mai dezvăluit alte două SUV-uri — unul cu siluetă de coupe, numit Song L, şi altul pe nume Sea Lion 07. În acelaşi tip, sedan BYD Seal are succese în vânzări în Europa şi de curând a fost lansat şi în America de Nord.
Foto: BYD Sea Lion 07
1
7,474
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!