Reţeaua Tesla Supercharger din România a devenit disponibilă tuturor mărcilor de maşini electrice

9 Decembrie 2023, 10:25
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a activat disponibilitatea staţiilor sale de încărcare Supercharger din România pentru toate maşinile electrice, indiferent de marcă, începând de ieri, 8 decembrie. Schimbări similare au avut loc anterior în mai multe ţări, iar activarea de ieri a disponibilităţii universale pentru România a avut loc la pachet cu Ungaria şi Irlanda.
Foto: Captură de ecran din reportajul nostru recent cu Tesla care a parcurs 1,9 milioane km

Astfel, începând de ieri, proprietarii oricăror maşini electrice îşi pot încărca bateriile la încărcătoarele Tesla, dar e nevoie să aibă aplicaţia Tesla instalată pe telefon, în versiunea 4.18 sau mai sus, pentru a putea introduce detaliile de plată şi a putea activa sesiunile de încărcare.
Preţul standard, pentru cei care încarcă ocazional, e de 3,05 lei/kWh, dar poate fi cu circa 80 bani mai mic pentru cei ce-şi perfectează un abonament de 65 lei/lună, în timp ce proprietarii Tesla beneficiază în continuare de planurile lor tarifare preferenţiale.
Tesla are în acest moment doar 7 locaţii Supercharger în toată România, situate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Piteşti, Constanţa şi Timişoara. Fiecare din aceste locaţii dispune de mai multe staţii de încărcare rapidă, cu puteri de până la 250 kW. Locaţiile în care încărcarea a devenit disponibilă pentru proprietarii altor mărci sunt 5 la număr — Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Piteşti şi Timişoara, cele din Craiova şi Constanţa fiind deocamdată disponibile doar pentru vehiculele Tesla.
Încărcarea celorlalte vehicule are loc prin porturi CCS, disponibile la încărcătoarele Supercharger.
0
2,693
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!