(VIDEO) Tesla a oprit livrările lui Cybertruck din cauza unei probleme la pedala de acceleraţie, care o poate bloca în poziţie de acceleraţie maximă

17 Aprilie 2024, 20:53
Redacţia PiataAuto.md
Tesla a sistat livrările lui Cybertruck din cauza unei probleme la pedala de acceleraţie, care poate determina blocarea acesteia în poziţie de accelerare maximă. Problema a fost descoperită şi relatată online acum câteva zile de unul din proprietari, ea ajungând în atenţia celor de la Tesla, dar şi a autorităţilor de la NHTSA, care o investighează acum.
Problema vine de la inserţia metalică, pusă peste pedala de acceleraţie, pentru a genera aderenţă mai bună cu talpa şoferului. Acest element metalic trapezoidal, aplicat pe pedală, s-a desprins şi a alunecat spre vârful formei trapezoidală e pedalei, în timp ce pedala era apăsată. Doar că acolo, acel element metalic pe jumătate ieşit de pe corpul pedalei, dar încă ataşat de el, a intrat sub o parte din covoraşul din acea zonă şi a blocat pedala în formă apăsată.
Iar atunci când vorbim de o maşină cu putere fulminantă, care mai şi cântăreşte peste 3 tone la gol, situaţia poate fi şi mai înfricoşătoare, iar timpul de reacţie e unul minim de 2-3 secunde, înainte de a face un accident.
Proprietarul de Tesla spune că el a avut suficient calm într-o asemenea situaţie încât să apese pedala de frână, care suprascrie comenzile pedalei de acceleraţie, şi maşina a încetat să mai accelereze, deşi avea pedala apăsată în podea.
Însă, dacă elibera frâna, maşina accelera din nou la maxim. În cele din urmă, a tras pe dreapta, ţinând frâna apăsată şi a pus maşina în regim de Parcare, după care a oprit-o, şi abia apoi şi-a eliberat mecanic pedala.
Acum Tesla a oprit livrările, pentru a putea aplica o soluţie care să facă detaşarea acelui element metalic imposibilă, iar în cazul unei întâmplări, să nu existe riscul blocării mecanice. În ultimele câteva zile parcarea fabricii deja se umple de exemplare Cybertruck în aşteptare, care vor staţiona acolo până la găsirea soluţiei corecte şi aplicarea acelei soluţii pe ele. Fiind vorba de siguranţă, şi agenţia NHTSA s-a autosesizat, însă dacă Tesla va reacţiona repede şi benevol, cel mai probabil ancheta autorităţilor se va încheia fără vreo impunere de acţiuni.
Vezi mai jos şi video-ul publicat de proprietarul Tesla.
1
3,170
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!