BMW Z4 primeşte o nouă versiune cu cutie manuală şi motor de 6 cilindri, pentru plăcerea clasică a condusului

31 Ianuarie 2024, 12:01
Redacţia PiataAuto.md
BMW a dezvăluit azi noul Z4 Pure Impulse, o nouă versiune care vine să aducă ingrediente aproape uitate într-o lume tot mai dominată de maşinile electrice. Noua ediţie a lui BMW Z4 vine cu cutie manuală cu 6 trepte, motor cu 6 cilindri în linie fără vreun electromotor de ajutor şi tracţiune pe puntea spate, iar BMW promite senzaţii de plăcere clasică de condus.
Adevărul e Toyota Supra, modelul japonez construit pe aceeaşi platformă, la aceeaşi fabrică, a fost disponibil cu cutie manuală şi până acum, iar acea versiune a înregistrat vânzări neaşteptat de mari chiar şi pentru BMW. Prin urmare, germanii au fost surprinşi să descopere că există în continuare o cerere atât de mare pentru cutii manuale în acest segment de maşini sport, aşa că au decis să implementeze o asemenea cutie şi pe modelul lor.
Noua versiune va avea şi indicele M40i, sugerând o apartenenţă cel puţin parţială la filosofia diviziei M. Propulsorul livrează 340 CP şi 500 Nm, dar germanii spun că au creat un mecanism al levierului cutiei manuale special gândit pentru a reda senzaţiile clasice ale BMW de schimbare a cutiilor manuale, care au făcut marca bavareză adorată de fanii condusului sportiv.
E o remarcă rară în zilele noastre de la producător, dar asta ne spune că uneori şi producătorii realizează cât de neglijaţi au fost în ultimii ani cei mai pasionaţi fani ai lor, care vor aceste senzaţii puritane de condus.
Noul Z4 cu cutie manuală va prinde prima sută în 4,6 secunde, cu doar 0,1 secunde mai lent decât cel cu cutie automată, însă cu o emoţie abundentă, mult mai mare, datorată levierului scurt, cu o precizie formidabilă, zic bavarezii.
La plăcerea supremă de condus va contribui şi distribuţia perfectă a greutăţii între axe, de 50:50, dar şi suspensia multilink spate şi cu dublu braţ faţă. Un diferenţial sport pe puntea spate face parte din echiparea standard, aşa că maşina asta are toate ingredientele pentru a deveni una de vis pentru pasionaţii BMW şi ai condusului veritabil în general.
Şi, în final, noul BMW Z4 Pure Impulse edition vine şi cu o culoare verde nouă, care să-i dea o personalitate atemporală. Practic, maşina asta va fi una admirată cu fascinaţie şi peste 20 sau 30 de ani, când se va putea spune despre ea că e una din ultimele produse cu motor pe benzină fără sisteme hibride, şi cu cutie manuală.
0
1,348
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!