(VIDEO) Drumurile naţionale din Moldova, departe de Chişinău, curăţate mai bine decât cele din capitală, aparent

18 Ianuarie 2024, 09:12
Redacţia PiataAuto.md
După ce într-un articol de ieri am menţionat că în Chişinău până la şi a 8-a zi după ninsori există drumuri încă necurăţate pe cel puţin câte jumătate de bandă din lăţimea lor, chiar şi acolo unde există benzi delimitate pentru transportul public, am primit câteva mesaje de la cititori în care ni se spune că drumurile naţionale din Moldova, departe de Chişinău, sunt curăţate mult mai bine, unele de-a dreptul exemplar, într-un contrast vizibil cu ce s-a întâmplat în capitală la această ninsoare. Mai mult ca atât, avem şi un video cu intervenţia de ieri după amiază a unei autospeciale pe traseul M3 Cimişlia-Porumbrei-Chişinău.
Din acest video de mai jos se poate vedea că benzile de circulaţie sunt demult curăţate pe lăţimea lor completă, iar asfaltul de jos e curat, fără gheţuş sau zăpadă, doar cu urme de material antiderapant. Autospeciala, care opera ieri pe traseul M3 curăţa deja acostamentul, pentru a elibera spaţiul de până la bariera de siguranţă de alături, care are şi elemente reflectorizante în ea.
Şi, deşi e o autospecială veche, de marcă Ural, ea e dotată cu o freză automatizată de zăpadă şi-şi face treaba, aruncând zăpada peste acostament, pe teren arabil. Deci, departe de Chişinău, autospecialele curăţă deja acostamentele pentru restabilirea vizibilităţii elementelor de siguranţă de pe marginea drumului, iar în Chişinău mormanele de zăpadă încă stau vraişte pe drumuri şi mai există străzi necurăţate de o săptămână încoace.
Nu are oare Chişinăul freze automatizate în dotare, sau din cele care am mai putea şi urca automat mormanele de zăpezi în benele unor camioane pentru evacuarea lor din centrul oraşului? Sau, cel puţin, în a 8-a sau a 9-a zi deja de la ninsori, să se cureţe benzile de carosabil în întregime, inclusiv sau mai ales benzile de transport public?
Ei bine, în toată treaba asta, e admirabil că oamenii de departe de Chişinău ştiu să se organizeze mai bine, astfel încât în ţară să se circule adeseori mai plăcut şi mai în siguranţă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,123
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!