(VIDEO) Noul Porsche Taycan Turbo a detronat Tesla Model S Plaid pe Nurburgring înainte de lansarea sa

3 Ianuarie 2024, 13:00
Redacţia PiataAuto.md
Porsche Taycan, singurul model electric al celor de la Porsche, este aproape de o actualizare importantă de mijloc de carieră, care va aduce puţine schimbări vizibile la nivel estetic, însă se pare că schimbările inginereşti vor fi majore, întrucât noul model şi-a spulberat şi propriul record anterior pe Nurburgring, dar a detronat şi Tesla Model S Plaid, reuşind să marcheze timpi aproape incredibili pentru o maşină electrică.
Versiunea care a stabilit acum un nou record e un Porsche Taycan Turbo S, care a fost condus de acelaşi pilot, Lars Kern, care a marcat cel mai bun timp anterior al acestui model, înainte de a fi devansat de Tesla.
Lupta între Tesla Model S şi Porsche Taycan e foarte intensă la stabilirea recordurilor pe Nurburgring. În august 2019, modelul german a stabilit un record la maşini electrice pe Nurburgring, parcurgându-l în 7:42,34. Apoi, în septembrie 2021, odată cu apariţia lui Model S Plaid, acesta a stabilit un nou record de 7:35,549. În august 2022, un Porsche Taycan Turbo S a reuşit să marcheze un nou record, la 7:33,3. În iunie 2023, odată cu apariţia lui Model S Plaid Track Pack, dotat cu frâne mai bune de ceramică, Tesla şi-a adjudecat un nou record, la 7:23,231, fiind cu peste 10 secunde mai rapidă. Iar recordul de acum al noului Taycan Turbo S, care abia urmează a fi lansat, detronează deja supremaţia lui Tesla Model S Track Pack şi înregistrează un timp de 7:07,55, cu peste 15 secunde mai rapid decât recordul anterior Tesla şi cu 26 secunde mai rapid decât cel mai bun timp anterior al Taycan-ului actual.
Prin urmare, la o diferenţă atât de mare în timp, e clar că există şi diferenţa majore de inginerie, atât la suspensie, despre care menţionează cei de la Porsche, cât şi la baterie şi motoare. Noi intuim că e vorba şi de o baterie cu densitate energetică mai bună şi cu putere de descărcare mai mare, care a făcut posibilă alimentarea unor motoare mai puternice, dar şi de noi electromotoare cu siguranţă.
Cu siguranţă vom vedea o putere mai mare, o greutate uşor mai mică şi e foarte probabil să vedem şi un salt la un sistem de 3 sau 4 electromotoare al lui Porsche Taycan Turbo S, pentru că doar aşa se poate explica un salt de tocmai 26 de secunde în performanţă. Fiind acţionari la Rimac, e cât se poate de uşor de a transfer o parte din tehnologia de acolo sau de a contracta direct ingineria şi producţia de electromotoare adaptate pentru Taycan de acolo.
Deci, noi credem că secretul acestei diferenţe majore se ascunde în aceste actualizări tehnice, care sunt mai mult decât logice şi necesare pentru Porsche, pentru a putea actualiza acest model electric al său în linie cu cele mai performante modele din lume. În luna martie, cel mai probabil, vom vedea şi noul Taycan dezvăluit şi vom afla câte din aceste supoziţii se vor fi adeverit.
Vezi mai jos şi un video publicat de Porsche cu noul Taycan pe Nurburgring.
0
2,823
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!