(VIDEO) O urmărire a unui Mercedes AMG de către poliţia olandeză la bordul unui Audi, la viteze de peste 250 km/h, a lăsat fugarul să scape de două ori în aceeaşi zi

31 Ianuarie 2024, 18:10
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Olanda a publicat filmul uneia din cele mai intense urmăriri din istoria sa recentă, în care un Mercedes-AMG, aparent un E63S, a fost urmărit pe autostrăzi şi în zone rezidenţiale, la viteze enorme, ce au depăşit şi 250 km/h.
Echipajul care a realizat cea mai mare parte a urmăririi a condus un Audi cu tracţiune integrală Quattro, aparent fiind vorba de un exemplar cu motor de 3.0 litri. Poliţia olandeză are preponderent exemplare A6 cu motoare 3.0 biturbo TDI pentru asemenea misiuni de urmărire.
Mercedesul a fost oprit iniţial de un echipaj pe autostrada A16 în jurul orei 11:15, dar acesta a reuşit să scape. Numărul de înmatriculare a fost transmis colegilor şi s-a constat că e vorba de o maşină închiriată. Câteva ore mai târziu, poliţiştii deja aşteptau maşina pe o altă autostradă, de această dată fiind implicat echipajul cu Audi, capabil de viteze mult mai mari.
Mercedesul a fost observat şi în scurt timp a început urmărirea pe autostradă, care a evoluat foarte rapid spre viteze imense, de peste 250 km/h, printre maşini. Şoferul de Mercedes n-a ezitat să folosească banda dreaptă de rezervă, trecând cu viteze enorme pe lângă alţi şoferi. Poliţia l-a urmărit îndeaproape, însă preponderent pe banda stângă.
Urmărirea a continuat o perioadă pe autostradă, apoi fugarul a încercat să se facă nevăzut prin zone rezidenţiale. Echipajul de poliţie l-a urmărit într-o manieră exemplară, demonstrând abilităţi superbe de condus şi control al autospecialei. Lipsea, poate, doar o manevră PIT în stil american, ca să imobilizeze Mercedesul, însă tactica poliţiei europene e adeseori mai paşnică în acest sens.
Totuşi, din această urmărire se poate vedea o pregătire excelentă a poliţiştilor în condusul profesionist şi rapid în asemenea situaţii. La fel, e de admirat calmul poliţiştilor şi acţionarea raţională, cu o bună comunicare, în timpul urmăririi.
Urmărirea a continuat iar pe autostradă, şi se lasă impresia că poliţiştii au vrut intenţionat să-l scoată pe fugar pe autostradă, din zonele rezidenţiale. Însă după câţiva kilometri de autostradă, Mercedesul a ieşit din nou de acolo în zone rezidenţiale, iar acolo maşina de poliţiei a rămas ceva mai în urmă şi s-a luat decizia de a înceta urmărirea, din cauza riscului prea mare pentru viaţa celor din jur. Şoferul e Mercedes a scăpat astfel a doua oară în aceeaşi zi.
Doar că poliţiştii îl identificaseră deja şi au mers seara cu un mandat de percheziţie şi arest la locul în care fusese identificată aflarea lui. Au spart uşa şi l-au arestat. Poliţiştii au constatat ulterior că acesta nu avea nici măcar un permis valabil. Acum i se incriminează o serie de încălcări de circulaţie, dar şi punerea în pericol de viaţă a securităţii traficului şi celor din jur, faptă care poate fi calificată penal şi se poate solda cu condamnare la închisoare în Olanda.
Vezi filmul urmării, publicat azi de poliţia din Olanda, mai jos.
1
4,244
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!