(VIDEO) Proprietarul unei Tesla Model Y arată cum poţi încărca fără probleme la -37 grade Celsius, spre -40, în Canada

22 Ianuarie 2024, 11:08
Redacţia PiataAuto.md
O bună parte a Americii de Nord, mai ales în zona centrală dintre cele două coaste, a avut parte recent de perioade cu temperaturi foarte scăzute. Şi dacă în Chicago la un moment dat zeci de exemplare Tesla făceau coadă la staţiile de încărcare, epuizate, şi acuzau probleme din cauza congestionării şi timpilor de aşteptare, atunci un proprietar din Canada, acare a avut parte de geruri şi mai aprigi, arată cum poţi încărca fără probleme şi la -37 grade Celsius, ba chiar până spre -40!
Acesta nu a venit cu vreun secret, sau vreo soluţie magică, ci pur şi simplu a făcut ceea ce menţionam şi noi în articolul cu Chicago, şi ce îndeamnă şi Tesla, având şi norocul de a nu da peste un supercharger aglomerat. A setat destinaţia supercarharger-ului în sistemul de navigare, iar astfel maşina a început a precondiţiona bateria, încălzind-o şi pregătind-o pentru încărcare.
E drept că în asemenea condiţii de -35 până la -37, cât erau iniţial, maşina a consumat 11% din energia sa pentru această operaţiune de precondiţionare. În schimb, ea a ajuns cu bateria caldă, astfel că a putut încărca din start cu o putere foarte bună de încărcare, fără vreo problemă din partea maşinii sau prizei. Doar cablul prizei era deja uşor rigid la asemenea temperatură.
Autorul a mai decis să mai schimbe alte două prize, din afara reţelei Tesla, pentru a mai încărca şi acolo şi a se convinge dacă maşina sa va încărca de fiecare dată fără probleme.
Şi a făcut-o. Bateria caldă, gestionată cu bine de maşină, i-a asigurat lipsa oricăror dificultăţi. Iar încălzirea habitaclului după încărcare consuma şi mai puţin, datorită redirecţionării căldurii de la baterie spre interior.
Aşadar, dacă maşina e lăsată să-şi gestioneze cum ştie ea mai bine bateria şi dacă nu se întâmplă cozi lungi la staţii, când precondiţionarea trebuie repetată înainte de încărcarea propriu-zisă, o maşină electrice precum Tesla Model Y nu are dificultăţi în a încărca până şi la temperaturi de -37 grade Celsius. La un moment dat, maşina arăta chiar -40 grade Celsius!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,001
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!