(VIDEO) Trei generaţii de Ford GT, de la cea din 1967 până la ultima, se întrec între ele

6 Ianuarie 2024, 12:45
Redacţia PiataAuto.md
Ford GT e una din cele mai adorate maşini din istoria lumii auto, deşi generaţiile au fost răzleţite în timp, fără a menţine continuitate între ele şi niciodată n-au marcat recorduri de vânzări. Însă asocierea acestui model cu Le Mans şi lupta cu Ferrari, dar şi performanţa aproape înfiorătoare de care era capabilă fiecare generaţie a modelului, l-a transformat într-unul adorat de pasionaţi. Acum trei generaţii de Ford GT şi-au măsurat forţele între ele într-o cursă directă.
Prima generaţie, GT 40-ul din 1967, avea un motor V8 de 4,7 litri, aspirat natural, care livra o putere imensă pe atunci, de 310 CP şi 450 Nm, la doar 1.250 kg greutate. E ca şi cum azi o maşină de 2,3-2,5 tone ar avea vreo 600 CP şi tot ne-ar impresiona. Iar aici vorbim de un model care are şi cutie manuală, şi tracţiune spate, şi costă circa 2,5 milioane de dolari deja, pentru că e de colecţie.
A doua generaţie, produsă între 2004 şi 2006, avea un V8 supraalimentat de 5,4 litri, care scotea 560 CP. Cutia e tot a una manuală, apropo.
Iar ce-a de-a treia ipostază, produsă în 2017, are deja un V6 twin turbo de 3,5 litri, care scoate 650 CP. Şi pentru că vorbim de perioade mai recente, maşina foloseşte o cutie automată cu dublu ambreiaj.
Cine a câştigat? Rezultatul era evident, ca şi ierarhia exactă între ele, pusă în mod clar pe linie cronologică. Mai frumos e aici să le vedem alături, să le auzim sunetul şi să ne amintim cât de savuroase arau, totuşi aceste modele legendare!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,010
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!