(VIDEO) Această Toyota clasică arată cum poate fi curăţată rugina cu ajutorul laserului

23 Aprilie 2024, 16:28
Redacţia PiataAuto.md
În funcţie de metalul din care sunt produse, felul în care au fost tratate la etapa de fabricare şi condiţiile de exploatare, unele maşini pot aduna depuneri de rugină, în special pe componentele suspensie, cadrului dur dacă sunt offroadere şi a multor alte componente din partea inferioară a caroseriei. Există mai multe metode cunoscute de îndepărtare a acestei rugini, unele din ele necesitând o nouă tratare imediat după asta, dar o metodă relativ mai nouă şi mai rar folosită e aplicarea de laser.
Un atelier de detailing a publicat de curând imaginile unei asemenea proceduri de revigorare completă a unei Toyota 4Runner clasică. Ea venise la atelier cu zone masive acoperite cu rugină.
Însă un laser puternic, de 1.000 W, deci de 1 kW putere, a putut face minuni în îndepărtarea ruginii, printr-o metodă care pare aproape miraculoasă. De fapt, e efectul fizic al energie concentrate din fasciculele de laser, care îndepărtează depunerile.
Partea cea mai spectaculoasă e cât de profund ajung acele raze laser şi cât de bine îndepărtează toate depuneri, iar fiecare component ajunge să-şi recapteze aspectul de nou.
Pas cu pas, Toyota clasică s-a transformat dintr-o maşină durabilă, care arăta ca una care a muncit mult la viaţa ei, într-una care părea păstrată toată viaţa într-un garaj închis şi ferit de rugină!
Schimbarea e pur şi simplu grandioasă, iar împreună cu alte lucrări de corecţie de vopsea, polisare şi un detailing interior, maşina a ajuns la o stare în care strălucea impecabil.
Şi nu avem în vedere doar luciul caroseriei, ci şi tabloul tuturor componentelor mecanice dedesubtul maşinii.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
4,394
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!