Cum arată în prezent şantierul construcţiei centurii oraşului Vulcăneşti din Moldova

7 Februarie 2024, 10:47
Redacţia PiataAuto.md
Lucrările la centura oraşului Vulcăneşti din sudul Moldovei au început în luna septembrie a anului trecut, iar această centură va fi ultimul segment de drum nou construit pe traseul reconfigurat M3 Chişinău-Giurgiuleşti, care, odată finalizat, va însemna un drum mult mai rapid, de 210 km lungime, care va trece prin doar 5 localităţi de la Chişinău la Giurgiuleşti, pe toate celelalte ocolindu-le sau trecând pe lângă ele. Cei de la Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova au inspectat de curând şantierul de construcţie a centurii Vulcăneşti şi au publicat informaţii şi imagini noi cu starea actuală a şantierului.
Amintim, centura Vulcăneşti va fi un drum nou construit de circa 8,58 km lungime, care va ocoli oraşul prin partea de est şi sud. Noua centură traversează parţial nişte drumuri de ţară folosite anterior, dar parţial e construită direct pe terenuri unde nu a existat niciodată vreun drum.
Aşadar, de la ASD aflăm că în prezent se fac lucrări de compactare pe circa jumătate de kilometru din lungimea viitoarei centuri. Se construiesc taluzuri şi se hidroizolează podeţele, care vor fi parte din viitorul traseu.
Desigur, există şi porţiune vaste unde abia excavatoarele delimitează conturul viitorului drum şi a elementelor structurale de pe marginea acestuia, dar deocamdată ASD nu raportează vreo abatere din ritm, lucrările părând a se desfăşura într-un ritm corespunzător.
Centura oraşului Vulcăneşti trebuie să fie finalizată în februarie 2026, deci conform contractului lucrările pot să dureze încă 2 ani. Compania care execută aceste lucrări e Automagistral Pivden, o filială a unei companii ucrainene, tot ea depunând de curând şi actele la licitaţia celor de la CNAIR din România pentru construcţia podului peste Prut de la Ungheni.
0
1,133
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!