(VIDEO) Ce poate face o Tesla Model S Plaid Track Pack pe un lac îngheţat în Norvegia

11 Februarie 2024, 10:55
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Model S Plaid Track Pack era veriga lipsă din ceea ce însemna cel mai puternic model al producătorului american. Tesla lansase Model S Plaid cu 1.020 CP la activ, dar nu făcuse iniţial nicio schimbare la nivel de frâne sau reajustare a suspensiei, motiv din care cei care voiau să galopeze câteva tururi pe circuite cu ea, ajungeau imediat cu frânele de oţel prăjite. Era perfect explicabil, or, o maşină electrică mai grea decât una convenţională, şi pe deasupra cu o acceleraţie fulminantă, are nevoie şi de frâne care să poată stăpâni această greutate şi performanţă. Aşa că în 2023 a apărut şi versiunea Track Pack, care a primit deja frâne de carbon şi o suspensie recalibrată, împreună cu alte câteva mici elemente şi modificări.
Maşina poate atinge o viteză maximă de până la 328-330 km/h, deci şi pe o autostradă germană ar ajunge să fie mai rapidă decât multe din supercar-urile italiene, spre exemplu. Iar în luna iunie, Tesla a anunţat că Tesla Model S Plaid Track Pack a stabilit şi un nou record pe Nurburgring, devansând recordul anterior al lui Porsche Taycan Turbo S. E drept, însă, că de curând noul Taycan facelift a spulberat din nou acea performanţă cu un nou record, cu 20 secunde mai rapid.
Iar acest record al lui Porsche a eclipsat niţel ceea ce înseamnă Model S Plaid Track Pack, probabil, aşa că cei de la Tesla s-au gândit să ne amintească tuturor ce poate face modelul lor. Doar că de această dată nu l-au mai dus pe Nurburgring sau un alt circuit similar, ci pe circuitul format pe un lac îngheţat din Norvegia, la temperaturi cu mult sub zero grade Celsius.
Pe o suprafaţă de gheaţă acoperită sporadic cu zăpadă, şi cu tracţiune integrală care poate fi uşor ajustată pentru mai multă putere livrată punţii spate, Tesla Model S Plaid Track Pack a demonstrat că poate face derapaje controlate lungi, aproape în continuu, mai bine decât ar face-o multe modele pe benzină.
Până la urmă, 1.020 CP, controlaţi cu atâta precizie de tracţiune şi atât de linear, dau inevitabil rezultate într-o mai mare uşurinţă a gestionării derapajelor controlate, dacă maşina te lasă s-o faci fizic, fără a interveni cu frânări şi înăbuşiri drastice de cuplu.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,446
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!