(VIDEO) Iată cum se descurcă un camion electric Tesla Semi, când e prins în condiţii de gheţuş la o coborâre de munte

7 Februarie 2024, 18:45
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele electrice, deşi există în gama multor producători, sunt încă un fenomen relativ nou, cu multe lucruri curioase de observat în exploatarea lor. Iar Tesla Semi e cu siguranţă unul din modelele cu inginerie şi parametri ambiţioşi, având circa 1.000 CP în regim de putere maximă şi o autonomie de până la 800 km cu un singur plin. Partea mai ciudată la Tesla este că, deşi a fost lansat mai mult de un an în urmă, modelul a fost efectiv livrat doar unei singure companii, în timp ce celelalte sunt exploatate chiar de Tesla pentru a face legătură între fabricile sale din California şi Nevada, până ca producţia de serie mare să ia amploare. De curând un camion electric Tesla Semi a fost prins în condiţii de gheaţă formată pe carosabil, la o coborâre montană pe drumul dintre cele două state.
Video-ul de mai jos a fost filmat chiar de un poliţist de patrulare rutieră din California, care se afla pe pasul Donner, pentru a închide circulaţia din cauza gheţuşului periculos, format acolo. Camionul Tesla era deja în coborâre şi a fost lăsat să-şi continue drumul, dar şoferul a avut cu siguranţă parte de o experienţă plină de emoţii.
Dar, dacă unele maşini chinezeşti, de exemplu, sunt aproape imobilizate pe zăpadă, pentru că nu-şi prea gestionează deloc cuplul electromotoarelor în condiţii de gheaţă şi zăpadă, atunci camionul Tesla pare să demonstreze din nou că producătorul american stăpâneşte la perfecţiune softurile şi are capacitatea de a prevedea bine un număr mare de situaţii, de pe o parte, iar pe de altă parte şi construcţia fizică a acestuia pare foarte bine echilibrată în a asigura o bună aderenţă chiar şi pe gheţuş.
Cert e că acest camion electric Tesla Semi, filmat de poliţia din California, se descurcă excelent în asemenea condiţii dificile, fără a-şi pierde nicio clipă controlul!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,689
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!