(VIDEO) Un Audi, răsturnat după o uşoară acroşare cu o altă maşină în Chişinău, după ce ambii şoferi au schimbat banda

28 Februarie 2024, 09:40
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cu deteriorări neaşteptat de mari, dar care poate servi drept lecţie de siguranţă rutieră, a avut loc ieri în Chişinău, pe bulevardul Dacia. Un Audi A5 s-a răsturnat după o uşoară acroşare cu o altă maşină, după ce ambii şoferi au schimbat aproape simultan banda de circulaţie.
Banda stângă din cele 3 benzi părea mai liberă de trafic, iar ambii şoferi circulau pe banda din mijloc. Brusc, ambii au decis să schimbe banda spre stânga, iar Audi, care se afla în spatele primului şofer, a mai şi accelerat mai tare în procesul de schimbare a benzii.
Doar că până s-a materializat acceleraţia, maşina din faţa sa schimbase şi ea banda, şi astfel Audi a tamponat-o uşor cu colţul său drept din faţă în zona stângă posterioară. Acest mic impact între cele două maşini a fost suficient, însă, pentru ca roata din faţă de la Audi să întâmpine rezistenţă acolo şi să urce efectiv, proiectând întreaga maşină pe o traiectorie de răsturnare.
Audi s-a răsturnat, prin urmare, şi a ajuns din nou pe roţile sale, dar deja în decor. Din fericire, toate airbag-urile necesare s-au declanşat, iar şoferul pare să fi avut centura de siguranţă cuplată, astfel încât a ieşit absolut nevătămat.
Maşina, însă, e grav avariată şi va necesita reparaţii scumpe în urma acestui accident. Maşina din faţă s-a ales doar cu şifonări în zona aripii spate stânga şi a barei de protecţie.
E o situaţie care ar trebui luată în considerare la manevre bruşte de schimbare a benzilor, întrucât e o coincidenţă de intenţii mai rară, executată mult prea rapid, fără a anunţa reciproc şi din timp această intenţie prin indicatoare, iar în rezultat deteriorările maşinilor pot fi grave, după cum arată acest accident. De fapt, Audi a aprins indicatorul de direcţie înainte de a efectua manevra suficient de preventiv, din câte arată imaginile.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video. Telegram / cx_md
0
1,257
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!