(VIDEO) Noi progrese pe autostrada A0 din jurul Bucureştiului, cu un lot care se apropie de finalizare şi montare de grinzi la pasajul peste A1

15 Martie 2024, 09:29
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A0, care formează centura Bucureştiului, are o istorie de progrese mult mai lente în comparaţie cu alte autostrăzi construite în ultima perioadă, dar CNAIR pare determinat să menţină supravegherea constantă a ritmului lucrărilor actuale, astfel încât acestea să nu mai suporte amânări. Acum cei de la CNAIR au anunţat noi progrese importante pe A0.
Lotul 1 de pe A0 Sud, cu o lungime de 16,93 km, situat între Glina şi Vidra, e aproape finalizat, iar marţi constructorul Alsim Alarko a început lucrările de dezafectare a drumului provizoriu, care asigura continuitatea cu DN4 pe perioada lucrărilor.
Practic, e vorba de două bretele temporare, iar acum acestea sunt decopertate până la fundaţie şi materialul rezultat e evacuat, pentru a curăţa zona. Întrucât porţiunea de autostradă este la stadiul final, nu va mai fi nevoie de aceste drumuri temporare. CNAIR menţionează că progresul fizic actual al lucrărilor e de 88,58%.
În acelaşi timp, miercuri au fost lansate lucrări ample la pasajul autostrăzii A0 peste A1 pe deschiderea 3. Sunt montate tablierele metalice şi grinzile, operându-se succesiv pe fiecare cale.
Deocamdată, lucrările efectuate nu necesitau închiderea circulaţiei pe A1, însă în paralele sunt pregătite devierile pentru A1, iar în scurt timp, când acestea vor fi gata, se va trece la montarea grinzilor şi pe deschiderea centrală a acestui pasaj, localizată direct deasupra autostrăzii A1.
Vezi mai jos şi un video cu aceste lucrări, publicat de CNAIR.
0
2,123
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!