O Honda S2000 cu mai puţin de 1.600 km parcurşi în 23 de ani tocmai a fost vândută la o licitaţie din SUA

1 Aprilie 2024, 20:31
Redacţia PiataAuto.md
Puţine maşini japoneze care să fi fost produse în mileniul nostru au o pasiune atât de mare în jurul lor precum o are Honda S2000. A fost maşina cu cel mai puternic motor aspirat la timpul său, raportat la cilindreea sa, scoţând 124 CP per litru. Iar acel motor putea ajunge cu uşurinţă la 9,000 rpm, scoţând un sunet superb şi ducând toată ingineria Honda la un nivel de apogeu. Ei bine, acum o asemenea Honda S2000 a fost vândută la o licitaţie din SUA, iar partea cea mai excepţională e că acea maşină are pe odometru doar 950 mile parcurse în 23 ani, adică mai puţin de 1.530 km!
Fireşte, maşina e în condiţie impecabilă, or, ea a fost păstrată intenţionat ca un obiect de colecţie, cu puţinii kilometri făcuţi pentru ieşiri de revigorare a maşinii.
Totul luceşte în această Honda de parca abia acum ar fi părăsit linia de asamblare a uzinei. Tobele de eşapament, suspensia, jantele — pur şi simplu vorbim de o maşină nouă! Este Honda S2000 AP1 cu cel mai mic parcurs din cele licitate vreodată public!
Maşina e fabricată în 2001 şi e echipată cu diferenţial cu alunecare limitată şi cutie manuală. Iar aceste ingrediente îi voi accentua şi mai mult spiritul de maşină superb de plăcută în condus din acei ani.
Această Honda a fost păstrată de primul proprietar din 2001 până în 2019, apoi a fost preluată de o companie care investeşte în asemenea maşini rar cu potenţial de creştere în valoare. Acum ea fost expusă la o licitaţie online şi a fost vândută rapid, or, chiar dacă s-au fabricat circa 110 mii asemenea maşini în istorie, puţine au mai rămas în condiţie apropiată de aceasta.
Preţul de vânzare n-a fost foarte mare, totuşi, judecând după cât ar fi putut costa o asemenea bijuterie. Doar 43.210 dolari a plătit noul cumpărător pe ea.
Iar cu o asemenea cifră, întrucât vorbim efectiv de o maşină nouă conservată, achiziţia ei ar aduce cu siguranţă mult mai multă satisfacţie în condus decât multe maşini noi care se vând azi la 43 mii dolari, pentru că nici măcar n-au rămas foarte multe maşini noi care să coste mai puţin de atât. Iar aici, vorbim de o legendă, care azi fi costând doar 45 mii, dar peste 10 sau 20 ani, ea va costa cel puţin triplu!
0
1,376
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!