Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aston Martin celebrează 100 de ani de existenţă cu conceptul CC100 Speedster

20 Mai 2013 - 16:40
Denis Godorozea
Aston Martin celebrează 100 de ani de existenţă cu conceptul CC100 Speedster
În acest an, Aston Martin împlineşte exact 100 de ani de existenţă şi pentru a celebra acest jubileu important, britanicii au creat un concept extrem de radical numit CC100 Speedster Concept.

Această capodoperă inginerească a fost prezentată pe 19 mai, în ajunul cursei de 24 de ore "ADAC Zurich 24 Hours of Nürburgring", iar după premieră conceptul CC100 Speedster a parcurs o tură pe circuitul de la Nurburgring alături de câştigătorul legendar al cursei de 1000 de kilometri, Aston Martin DBR1 din anul 1959, care a fost condus de legendarul Sir Stirling Moss. Acesta este unul dintre multitudinea de evenimente de acest gen, care vor fi desfăşurate de Aston Martin pe parcursul întregului an 2013.

Stilistica acestui concept uimitor combină tradiţiile de curse din trecut şi din prezent, iar silueta este predominată de spiritul modelului de curse DBR1 şi amestecată cu un design modern şi tehnologii inovatoare, precum fibra de carbon. Caroseria cu o lungime de aproape 4,5 metri şi o lăţime de aproximativ 2 metri, este dominată de forme complexe, care, după spusele britanicilor, ar putea apărea pe viitoarele modele de serie.

Desigur, cockpit-ul separat al pilotului şi pasagerului, precum şi găurile laterale imense, cel mai probabil nu le vom vedea curând pe modelele de producţie Aston Martin.

Chiar dacă interiorul este foarte modern cu un caracter de curse proeminent, aici nu lipsesc şi elementele clasice, precum cureluşele din piele maro de pe uşi şi consola centrală, care arată splendid pe fondalul fibrei de carbon.

La baza conceptului CC100 Speedster se află şasiul din aluminiu de pe modelul V12 Vantage, care este acoperit cu panouri din fibră de carbon, în timp ce în partea din faţă este montat un V12 de 6.0 litri, care îi permite să accelereze până la prima sută de kilometri aproximativ în 4 secunde şi să atingă o viteză, limitată electronic, de 280 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (30 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter