Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

J.D. Power a aflat cu ce fel de probleme se confruntă proprietarii auto în primele 90 de zile

24 Iunie 2013 - 10:06
Denis Godorozea
J.D. Power a aflat cu ce fel de probleme se confruntă proprietarii auto în primele 90 de zile
În urmărirea progresului tehnologic, producătorii auto încearcă să implementeze cât mai multe tehnologii inovatoare în modelele lor, pentru a satisface tendinţele globale, cum ar fi automobilele vorbitoare sau care parchează singure. Dar fac oare aceste tehnologii viaţa mai uşoară pentru consumător, sau îi complică aflarea sa într-un habitaclu sofisticat?

În cel mai recent studiu J.D.Power Initial Quality Study (studiu a calităţii iniţiale), realizat în SUA, care se extinde asupra problemelor pe care proprietarii de automobile noi le întâmpină în primele 90 de zile de la achiziţionare, un număr mai mare de proprietari nu s-au mulţumit cu gadget-uri şi tehnologii neintuitive. Printre probleme se numără scăpări în proiectarea şi designul automobilului, care vin în detrimentul ergonomiei, precum software-ul şi display-ele tactile instabile, probleme cu identificarea vocii la comenzile vocale, conectivitatea Bluetooth, şi chiar astfel de probleme, cum ar fi zgomotul produs de vânt în habitaclu sau deteriorarea rapidă a materialelor.

Media pe 100 de automobile este de 113 probleme, iar anume cu probleme constructive ale automobilelor se confruntă cel mai des proprietarii în primele 90 de zile, în timp ce pe defecţiuni reale revin doar 9% din cazuri. Problemele constructive ale automobilelor sunt rezolvate doar în 13% din cazuri, în timp ce defecţiunile reale, atunci când vreo piesă cedează, sunt eliminate în 42% din cazuri chiar în primele 90 de zile. Fiţi de acord, nu este posibil să elimini defectul zgomotului produs de vânt, deoarece el ţine de construcţia automobilului şi anume de aerodinamica şi garniturile uşilor, sau a sistemelor multimedia, care pot fi modificate, de obicei, doar odată cu facelift-ul modelului.

Brandul cu cele mai puţine probleme este Porsche, cu 80 probleme pe 100 de automobile, urmat de GMC (90 probleme), pe locul al treilea s-a poziţionat Lexus (94 probleme), al patrulea loc revine mărcii Infiniti (95 probleme), în timp ce primele cinci branduri le completează Chevrolet (97 probleme).

În cele 26 de categorii, Chevrolet primeşte cinci premii pentru modelele Avalanche, Camaro, Impala,

Silverado HD şi Tahoe, în timp ce câte două premii primesc Honda (Civic şi CR-V), Kia (Soul şi Spoartage), Mazda (Mazda2 şi MX-5) şi Porsche (Boxster şi 911). Cel mai neproblematic din toate automobilele implicate în studiu a fost Lexus LS, care a luat prima poziţie în clasa vehiculelor mari premium cu doar 59 de probleme la activ per suta de automobile.

Restul premiilor în diverse categorii, le-au revenit modelelor Acura TL,

Buick Encore, Cadillac Escalade, Chrysler Town & Country, Ford Mustang, GMC Sierra LD, Hyundai Genesis sedan, Infiniti FX, Mercedes-Benz GLK, Nissan Murano, Smart Fortwo şi Toyota Camry.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter